ABD’den İsrail’e Mescid-i Aksa tepkisi

İsrail’e Mescid-i Aksa için tepki gösteren ABD Büyükelçisi Nides, "Statükoya sahip çıkmak istiyoruz. Bu durumu engelleyen bütün uygulamalar asla kabul edilemeyecektir." dedi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.01.2023, 17:46 04.01.2023, 09:13
ABD’den İsrail’e Mescid-i Aksa tepkisi

Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, ABD’den tepki gördü.

Netanyahu sorumlu görüldü

Doğu Kudüs'te bu sabah gerçekleştirilen baskın, Filistin tarafından büyük tepki aldı. Söz konusu baskından dolayı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu sorumlu görüldü. Son bir açıklamada ABD’den yapıldı. Başkan Joe Biden idaresinin duruma karşı olduğunu aktaran İsrail Büyükelçisi Tom Nides, Mescid-i Aksa'daki statükoya zarar verilmemesi gerektiğini ifade etti.

“Bu konuda netiz”

Büyükelçi Nides tarafından yapılan açıklamada, Ben-Gvir'in bugün erken saatlerde işgal içerisindeki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği baskına tepki gösterdi.

Yapılanların kabul edilemeyeceğini aktaran Nides, "Açık bir şekilde konuşalım. Buradaki statükoyu koruma düşüncemiz var. Bu durumu engelleyecek uygulamalar asla kabul edilmeyecektir. İsrail yönetimine bu konuda hakkında görüşmelerimizde oldukça açık bir şekilde ilettik. Bu konuda netiz." dedi.

Yorumlar (0)