Türkiye ile ABD'den ortak Gazze ve Ukrayna açıklaması

Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma Toplantısı sonrası açıklama yapıldı. Organize suç ile mücadele için için "terörle mücadele istişarelerinin" tekrar başlatılması kararının verildiği kaydedildi. Gazze ve Ukrayna'daki durumla ilgili ortak tavır alındı.

GÜNDEM 09.03.2024, 19:13 Hakan Öksüz
Türkiye ile ABD'den ortak Gazze ve Ukrayna açıklaması

ABD'de kritik temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, mevkidaşı Antony Blinken ve senatörlerle bir araya geldi.

Hakan Fidan'ın yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar, ABD Bakan Yardımcısı Kurt Campbell ile Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma Toplantısı marjında görüştü. Görüşme sonrası ortak açıklama yapıldı.

Terörle mücadele istişareleri tekrar başlatılacak

7-8 Mart'ta Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasının 7. toplantısının gerçekleştirildiği, iki ülkenin dışişleri bakanlıklarının yetkililerinin stratejik görüşmeler yaptığı hatırlatıldı.

Türkiye ile ABD'nin ulusal güvenliklerinin sağlanması için "terörle mücadele istişarelerinin" tekrar başlatılması kararının verildiği, savunma sanayi alanında iş birliğinin yapılacağı aktarıldı.

Gazze'de iki devletli kalıcı çözüm 

Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların durması için bir çare bulunması gerektiği, insani krizin sona erdirilmesi gerektiği bildirildi. Gazze'de iki devletli kalıcı çözüm konusunda Türkiye ile ABD'nin aynı görüşte olduğu kaydedildi.

"Ukrayna'nın toprak bütünlüğü korunmalı"

Öte yandan Ukrayna ile Rusya arasında süren savaş hakkında da açıklama yapıldı. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün korunması konusunda iki ülkenin fikir birliği yaptığı, Türkiye'nin Karadeniz'de devam eden çabalarının ABD tarafından memnuniyet ile karşılandığı aktarıldı.

Yorumlar (0)