Havadan indirilen yardım kutuları sivillerin üzerine düştü

İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze’de uçaklardan indirilen bazı insani yardım kutularının paraşütlerinin açılmaması sebebiyle sivillerin üzerine düştüğü olayda ölen ve yaralananların olduğu öğrenildi.

DÜNYA 08.03.2024, 19:17 11.03.2024, 09:11 Şeyda Gül
Havadan indirilen yardım kutuları sivillerin üzerine düştü

Gazze Şeridi'ne insani yardım taşıyan uçakların havadan indirdiği insani yardım kutularının paraşütleri açılmadı. Yardım bekleyen Filistinlilerin üzerine hızla düşen yardım kutuları nedeniyle ölen ve yaralananların olduğu kaydedildi.

Ölen ve yaralananlar var

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Gazze kentinin kuzeyindeki Şati Mülteci Kampı ve Cela Caddesi bölgelerinde uçaklardan indirilen insani yardım kutularının bazılarının paraşütlerinin açılmadığı ve yardımların inmesini bekleyen Filistinlilerin üzerine düştüğü ifade edildi. Hastane kaynakları ise Gazze'deki ihtiyaç sahiplerinin havadan bırakılan yardımların inmesini beklediği sırada olayın gerçekleştiğini söyledi. Paraşütlerin açılmaması nedeniyle hızla düşen kutuların isabet etmesi sonucu ölen ve yaralananların olduğunu kaydedilirken, yaralıların Gazze'deki Şifa ve el-Ehli Baptist Hastaneleri'ne götürüldüğünü belirtildi.

Yardım kutuları denize düşmüştü

Gazze Şeridi'ne son bir haftadır Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Katar, Umman ve Bahreyn’den havadan yardım indirilmesine yönelik ortak operasyonlar düzenleniyor. Geçtiğimiz günlerde Gazze'ye havadan atılan yardımların denize düşmesi sebebiyle yardımlara ulaşmak isteyen çok sayıda Filistinli denize girmek zorunda kalarak zor anlar yaşamıştı.

Bazı Filistinliler küçük balıkçı tekneleriyle yardımlara ulaşmaya çalışırken, bazılarının ise yüzerek insani yardımlara ulaşmak için denize girdikleri görülmüştü.

Yorumlar (0)