Türkiye, Filistin için tek yürek oldu

İsrail'in Gazze ve Kudüs’te gerçekleştirdiği saldırıların ardından duruma kayıtsız kalmayan Türkiye’de neredeyse tüm illerde protestolar yapıldı.

GÜNDEM 11.05.2021, 09:37 12.05.2021, 10:09
Türkiye, Filistin için tek yürek oldu

İsrail güçlerinin, Gazze şeridinden atılan roketleri öne sürerek Mescid-i Aksa'da ibadetini gerçekleştiren Müslümanlara ve sivillerin oturduğu yerlere başlattığı hava saldırıları sebebiyle en az 20 Filistinli insan yaşamını yitirdi yüzlerce kişi ise yaralandı.

Türkiye’deki camilerden salalar ve dualar okundu

İstanbul’da bulunan her camide öğle namazını müteakiben göğe salalar ve dualar yükseldi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise ziyaret ettiği Sakarya Orhan Camii önünde açıklamalarda bulunarak İsrail tarafından Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıları kınadı. Erbaş’ın tüm camilerden göğe dua ve salalar yükseleceği bilgisini paylaşmasının ardından ezanların okunmasıyla ülkenin dört bir köşesinde faaliyet gösteren camilerin minarelerinden bu kez de Filistin için sala ve dua okundu.

Her kentte destek yürüyüşleri ve konvoylar

Türkiye’nin dört bir köşesinde neredeyse her kentinde İsrail’e karşı protesto gösterileri yapılırken İstanbul’da ise Fatih Camii’nde bir araya gelen binlerce kişi miting düzenleyip sloganlar attı.

Düzenlenen protesto sıralarında Filistinli Müslümanlar için dualar edilip hep bir ağızdan ‘âmin’ denildi. Miting basın açıklamasının okunmasından sonra herhangi bir olay yaşanmadan sessiz bir şekilde sona erdi.

Adıyaman’da ise şehir merkezinde yüzlerce kişi araçlarıyla yola çıkıp konvoy oluşturarak İsrail’e tepkilerini dile getirdi. Koronavirüs tedbirleri ve kısıtlamalar sebebiyle kısa tutulmak durumunda kalınan konvoylu gösteri bir süre sonra sessizce dağıldı ve konvoya katılan vatandaşlar yeniden evlerine döndü.

Öte yandan Gazze'de yaşanan zulme sessiz kalmayan Ankara, Kayseri, Bitlis, Sakarya, Kilis Gaziantep, Ordu, Elazığ, Tokat, Sivas, Niğde ve daha onlarca şehirde destek yürüyüşleri düzenlenip sloganlar atılıp hep bir ağızdan tekbir getirildi.

Yorumlar (0)