Türkiye, Covid-19 sonrası oluşacak yeni düzene hazırlanıyor!

Tüm dünyaya koronavirüse karşı verdiği mücadeleyle örnek olan Türkiye, salgın sonrası oluşacak dünya düzenine karşı da hazırlıklarını yapıyor. 

GÜNDEM 25.04.2020, 09:45
Türkiye, Covid-19 sonrası oluşacak yeni düzene hazırlanıyor!

Yapılan toplantılarda tarım ve gıda güvenilirliğine büyük önem verilirken, oluştulacak çevreci projeler ve kendi enerjisini üreten yeni bina yapımıyla, virüs döneminde başarılı şekilde ilerleyen sağlık sistemindeki liderlikle sisteme adapte olunacak.

Cumhurbaşkanlığı, TBMM Sağlık Komisyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda, virüs salgını sonrası şehirlerin karşılaşacağı zorluklar, salgının ruhsal etkileri ve koruyucu tedbirler kapsamlı bir şekilde ele alındı.

Bu dönemin başarıyla geçildiği ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) bütün pandemilerde Türkiye'yi örnek alacağı belirtilirken, Türkiye'nin bu pandemiyi en hafif atlatacak ülkelerden birisi olduğu değerlendirildi.

Projeler çevreci olacak

Korona virüs salgınıyla beraber insan sağlığı, işsizlik ve ekonomik dengelerin bozulmasının yanı sıra doğanın yenilenmesi gibi olumlu sonuçların da ortaya çıktığı ifade edildi. Bu sene dünyada hava ve su kirliliğinin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en az orana ineceği belirtilirken artık çevreci projelerin hayata geçirilmesi öngörüldü.

Türkiye sağlık alanında Avrupa ve ABD'yi geçti

Avrupa ve ABD'de salgın döneminde yaşanan sağlık hizmeti sorunları ele alınırken, Türkiye'nin süreci iyi yönettiği ve dünyadaki en düşük ölüm rakamlarına sahip ülkelerden biri olduğu geri kalan süreci de bu şekilde yürütmesi halinde sağlık alanında lokomotif olabileceği ifade edildi.

Tarım ve gıda da güvenilirlik esas olacak

Alınan tedbirler pandemi sonrasında dünyanın yeniden şekillendirilmesinde etkili olacak. Türkiye, özellikle tarım ve gıda güvenirliğini sağlama çalışmalarına hız verecek. Sosyal mesafe bir ilke haline gelerek Türkiye'nin gündeminde yer alacak. Kendi enerjisini üreten yeni binalar yapılması ve her türlü mimariyi salgınlara karşı yeniden tasarlayarak altyapılarının güçlendirilmesi de planlar arasında yer alıyor.

Yorumlar (0)