Türkiye Biden yönetimine yeni teklifte bulundu!

2020 senesine dair dış politika üzerine değerlendirme toplantısı yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CAATSA yaptırımları sonrası ABD'ye yeni bir teklifte bulunduklarını bildirdi.

GÜNDEM 30.12.2020, 11:32
Türkiye Biden yönetimine yeni teklifte bulundu!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2020 yılında da AK Parti Hükümetinin önceliğinin diplomasi olduğunu belirterek, diplomasinin tıkandığı noktada da sahaya indiklerini, bu şekilde yeniden diplomasinin ve diyaloğun önünü açtıklarını ifade etti.

Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimle ilgili olarak Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'ye rağmen herhangi bir şey yapılmasının mümkün olmadığını herkese gösterdiklerini, Türkiye'nin neler yapabileceğini hem dostun hem de düşmanın gördüğünü dile getirdi.

2021 senesinde Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye'nin ilişkilerinin daha olumlu ortamda sürdürülmesi için hazır olduklarının altını çizen Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği'nin de hazır olmasını beklediklerini söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Türkiye'ye yönelik uyguladığı CAATSA yaptırımları ile ilgili ortak bir çalışma grubu oluşturulması teklifini Biden yönetimine ilettiklerini bildirdi.

Yorumlar (0)