Türk şoförler yardım bekliyor: "Açlıktan birbirimizi yiyeceğiz"

Ukrayna’da mahsur durumda olan Türk tır şoförleri, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Murat Dikmen adlı tır şoförü, “Birkaç gün yetecek kadar ekmeğimiz kaldı. Açlıktan adeta birbirimizi yiyeceğiz. 100'e yakın tır var, şoförler korkudan dışarıya çıkamıyor." diye konuştu.

GÜNDEM 27.02.2022, 22:21 28.02.2022, 16:26
Türk şoförler yardım bekliyor: "Açlıktan birbirimizi yiyeceğiz"

Odessa kentinin Licoski Vinissa Limanı’nda mahsur durumda kalan Türk tır şoförleri, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor. 

Yaklaşık olarak beş gündür limanda olduklarını söyleyen şoförlerin yiyecekleri bitme noktasında. Ülkemize bir an evvel dönmek istediklerini söyleyen şoförler, korktukları için araçlarından çıkamıyor. Ailelerinin kendilerini merak ettiğini belirten şoförler, izleyecekleri yol veyahut gelecek yardım için haber bekliyor. 

“Ölmemizi mi bekliyorlar?"

Bir an evvel ülkemize dönmek istediğini kaydeden Kadir Kaçan, “Buradan çıkamıyoruz. Artık halkta da silah var. Marketler yağmalanıyor, hiçbir şey alamıyoruz. Birileri bizi görsün. Burada ölmemiz mi bekleniyor? Türkiye'ye dönmek istiyoruz." şeklinde konuştu. 

"Yiyeceğimiz bitmek üzere"

Yiyecek stoklarının tükendiğini dile getiren Murat Dikmen, “Birkaç gün yetecek kadar ekmeğimiz kaldı. Açlıktan adeta birbirimizi yiyeceğiz. 100'e yakın tır var, şoförler korkudan dışarıya çıkamıyor. Kimse bize bilgi vermiyor. Ailelerimiz meraktan ölecek." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)