Türk şirket, Yunan'a 50 adet İHA satacak!

Assuva Savunma Sanayi, Yunanistan'a 50 minyatür taktik İHA (insansız hava aracı) satışı yapılacağını duyurdu. 

GÜNDEM 30.07.2020, 16:40 30.07.2020, 16:44
Türk şirket, Yunan'a 50 adet İHA satacak!

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ile ilişkiler son dönemde iyice gerildi.

Ayasofya'nın ibadete açılması ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü sondaj faaliyetleri, iki ülke arasındaki tansiyonu yükseltti. 

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginlik sürerken, Türk şirketi Assuva Savunma Sanayi'den tartışmalara neden olacak bir hamle geldi. 

Assuva Savunma Sanayi, Yunanistan'a 50 minyatür taktik İHA'nın (insansız hava aracı) toplu satışına ilişkin sözleşmeyi kazandığını bildirdi. 

Assuva Savunma Sanayi tarafından 28 Temmuz günü yapılan açıklamada, Yunanistan'a iki adet "Proton Elic RB-128" tipi İHA'nın (insansız hava aracı) gönderildiği ve söz konusu uçakların kabul testlerini başarılı bir şekilde geçtiği ifade edildi. 

Assuva Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı, tartışmalara neden olacak konuya ilişkin açıklamada bulundu. 

Başkan Remzi Başbuğ, söz konusu anlaşmanın, hem NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) hem de AB (Avrupa Birliği) üyesi bir ülkeyle yaptıkları "ilk ihracat anlaşması" olduğunu söyledi. 

Şirket olarak önceden Çin, Sri Lanka ve Türkiye'nin ordularına İHA (insansız hava aracı) sistemleri sattıklarını belirten Başbuğ, Yunanistan'a ihracat yapabilmek için gereken bütün lisanslara sahip olduklarını kaydetti. 

Komşuya satılacak olan İHA'ların (insansız hava aracı), arama ve kurtarma görevlerinde yer almaları için geliştirildiği ifade ediliyor.

Söz konusu İHA'ların (insansız hava aracı), patlayıcıları, kimyasal maddeleri, yeraltı sığınaklarını ve kara mayınlarını ortaya çıkarabildiği belirtiliyor. 

Yorumlar (1)
Ahmet Duran 4 yıl önce
O nasıl iştir.yunana nasıl İHA verirsiniz