Türk polisinden nefes kesen rehine operasyonu!

Türk polisi, Libya'da fidye için kaçırılan Arap bir iş insanı için devreye girdi. 800 bin dolar fidye karşılığında iş insanını rehin tutan silahlı grupların Türkiye'deki bağlantılarını belirleyen İstanbul polisi, uluslararası bir operasyon düzenleyerek krizi çözdü.

GÜNDEM 30.09.2019, 18:34 30.09.2019, 18:41
Türk polisinden nefes kesen rehine operasyonu!

Türkiye'de tekstil ve döviz bürosu işleriyle meşgul olan ve Kaddafi'nin generali olduğu ifade edilen kişinin oğlu, iş insanı A.İ.N.'in Libya'da rehin alınan yakın akrabası, Türk polisinin çalışması sonucu kurtarıldı. Libya-Türkiye hattında 7 saat süren operasyonda Türk iş birlikçisinin yakalanma anı saniye saniye yansıdı

Kaddafi'nin generali olan kişinin oğlu iş insanı A. İ. N. (30), babasının Libya'da öldürülmesinden sonra Türkiye'ye yerleşti. Tekstil ve döviz işiyle meşgul olan Nail Laleli'de bir döviz bürosu açtı. Yaklaşık 2 ay önce Libyalı iş insanı Nail'in Libya'da bulunan yakın akrabası, oradaki bir silahlı grup tarafından kaçırılarak rehin alındı. İş insanından 20 bin dolar fidye istendi. İş insanı, istenen 20 bin dolarlık fidyeyi ödeyerek yakın akrabasını kurtardı.

Bu kez 800 bin dolar istedi

20 bin doları alan silahlı grup iş insanının yakın akrabasını bir süre sonra yeniden kaçırarak bu kez 800 bin dolar fidye istediler. Bu parayı ödeyemeyen ve yakın akrabasının hayatından da endişe eden iş insanı, fidyecilere 70 bin dolar teklif ederek anlaşma sağladı. İş insanı A.İ.N., 27 Eylül Cumartesi günü Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek durumu anlattı.

İhbarı alır almaz harekete geçen ve Libyalı yetkililere de bilgi veren Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri,  fidyecilerin Türkiye'deki ayağındakileri yakalamak amacıyla harekete geçti. 70 bin doları teslim alacak olan Türk kurye İbrahim E. (37), Libyalı iş insanından parayı almak için buluştuğu sırada polis operasyon için harekete geçti. Parayı alan Erdoğan, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

7 saatlik operasyon!

Gözaltına alınan İbrahim E. ve Türkiye'de yaşayan Libyalı iş birlikçi, polise bilgi vermemek için bir süre direndi. Polisin çabalarının ardından çözülen iş birlikçiler, Libya'daki silahlı örgütün ve rehinenin tutulduğu bölgenin bilgilerini Türk polisine anlattı. Libya'daki silahlı grrubun Türkiye'deki Libyalı iş birlikçisi A.A. (23), özel harekat polislerinin katıldığı operasyon sonucu Esenyurt'ta yakalandı.

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından bu bilgiler, Libya Başkonsolosluğu ile paylaşıldı. Libya jandarmasına ulaştırılan istihbaratın ardından operasyon hazırlığı yapıldı. Rehinenin tutulduğu bölgeye aynı gün içinde operasyon yapan Libya jandarması, rehineyi sağ salim kurtarmayı başardı. Türkiye'de başlayan operasyon, 7 saat içinde Libya'daki rehinenin kurtarılmasıyla sonlandı. Başarılı geçen operasyon sonucu Libya İçişleri Bakanlığı ve Libya Başkonsolosluğu, Türk polisine teşekkürlerini ileten bir telefon görüşmesi yaptı.

Yorumlar (0)