Türk lider, koronadan ölmeden önce "Türkiye"yi istemiş!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan ve bir süredir tedavi gören Kırgızistan eski Meclis Başkanı Çınıbay Tursunbekov'un ölmeden önceki son mesajı ortaya çıktı: Çok yoruldum. Uçak imdat! Ölmek üzereyim, beni Türkiye'ye götürün!

GÜNDEM 08.07.2020, 12:02
Türk lider, koronadan ölmeden önce "Türkiye"yi istemiş!

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınında enfekte olan ve bir süredir tedavi gören Kırgızistan eski Meclis Başkanı ve Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Çınıbay Tursunbekov'un, ölmeden yaklaşık 1 saat önce, Türk-Kırgız dostluğu WhatsApp grubuna attığı mesajlar yürekleri burktu. 

Türk-Kırgız dostluğu WhatsApp grubunda Türkiye Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat'a seslenen Kırgızistan eski Meclis Başkanı Çınıbay Tursunbekov, "Sayin Büüyük Elçim! Çok yoruldum. Ölmek üzereyim. Hemen Türkie. Çinibay... Şevki bey! Uçak hemen! Imdat! Hemen kalksin. Vehemen bir I kalksin." şeklinde yardım istedi.

Kırgızistan eski Meclis Başkanı ve Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Çınıbay Tursunbekov'un imdat çığlıklarına cevap veren Türkiye Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, "Ambulans uçak lazım. Hastanede iseniz bana test sonucunuzu ve epikiriz raporunuzun fotoğraflarını whatsapp üzerinden gönderin lütfen." cevabını verdi.

Türk-Kırgız dostluğu WhatsApp grubundan gelen, "Geçmiş olsun Çınıbay Bayke, Allah şifaler versin!" ve "Çok geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun." dileklerine de teşekkür eden Kırgızistan eski Meclis Başkanı Çınıbay Tursunbekov, "Amin, acil şifalar tüm hastalara, Allahım hepimizi korusun!" ifadelerini kullandı.

Grupta bulunan bir Türk doktor ise "Geçmiş olsun Çınıbay bey, özel ambulans uçak ayarlamaya çalışabilirim." diyerek yardımcı olmak istedi.

Bu diyaloglardan kısa süre sonra Çınıbay Tursunbekov'un vefat ettiği haberi geldi.

Kırgızistan eski Meclis Başkanı ve Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Çınıbay Tursunbekov'u yakinen tanıyan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı ise, "Aziz dostumu kaybettim." diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Erhan Arıklı, Çınıbay Tursunbekov'un Temmuz ayı içinde 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekâtı kutlamalarına katılmak için KKTC'ye geleceğini ancak kısmet olmadığını belirterek, Türk dünyasına baş sağlığı dileğinde bulundu.

Önceki gün hastaneye kaldırılan ve yoğun bakım ünitesinde tedavisi yapılan Çınıbay Tursunbekov dün Hakk'a yürümüştü.

Yorumlar (0)