Türk Hava Yolları'ndan "Kadınlar Günü" hediyesi iddialarına cevap

Hem kişiler arasında mesajlaşma üzerinden hem de sosyal medyada Türk Hava Yolları'nın 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla ödül kampanyası gerçekleştirdiği öne sürüldü. “Türk Hava Yolları (THY) Kadınlar Günü hediyesi dağıtıyor” haberlerine ise THY tarafından açıklama yapıldı.

GÜNDEM 08.03.2023, 10:52 09.03.2023, 12:43
Türk Hava Yolları'ndan "Kadınlar Günü" hediyesi iddialarına cevap

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla mesajlaşma ve sosyal medya uygulamaları üzerinden çeşitli paylaşımlarda bulunuluyor. Bu noktada Türk Hava Yolları tarafından Kadınlar Günü’ne özel hediye dağıtıldığına dair haberler ve linkler yayılmaya başladı. Konu ile ilgili yetkililerden açıklama geldi.

İnandırıcılığın oluşması adına kadınlar gününü kullandılar

Hem mesajlaşma hem de sosyal medyada uygulamaları üzerinden bazı linkler yollayarak Türk Hava Yolları'nın 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla ödül kampanyası gerçekleştirdiği öne sürüldü. Kampanyaya katılım sağlamak isteyen kişilerin taraflarına gönderilen linke tıklamaları ve açılan penceredeki talimatları takip etmelerinin talep edildiği görüldü.

Söz konusu hediye çalışmasının gerçeği yansıtmadığını ifade eden THY şu açıklamalarda bulundu: "Değerli yolcularımız, bazı internet siteleri ve sosyal medya kanallarında, kendilerini Türk Hava Yolları A.O. personeli şeklinde göstererek, "anket doldurarak para kazanma şansı" verildiği iddia eden kullanıcıların olduğu belirlenmiştir. İnandırıcılığın oluşması adına kadınlar günü gibi özel günler kullanılarak insanları kandırmak isteyen bu şahısların ve sayfaların Türk Hava Yolları A.O. ve iştirak firmaları ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Yolcularımızın bu çeşitte haberlere itibar göstermemeleri önemle rica olunur. Saygılarımızla."

Yorumlar (0)