TÜGVA saldırganı ve yardımcısı yakalandı

Süleyman Soylu, TÜGVA saldırganının yakalandığını duyurdu. Saldırgan B.Y.'nin aile üyelerinin de PKK propagandası ve örgüt içindeki faaliyetleri sebebiyle tutuklandıkları bildirildi. B.Y.'ye saldırıda yardım eden K.Ç. de gözaltına alındı.

GÜNDEM 27.04.2022, 09:40 27.04.2022, 10:00
TÜGVA saldırganı ve yardımcısı yakalandı

İçişleri Bakanı Soylu, 21 Nisan Perşembe günü İstanbul'a bağlı Gaziosmanpaşa'da bulunan TÜGVA Temsilciliği binasına EYP (el yapımı patlayıcı) bırakan saldırganın yakalandığını bildirdi.

Bakan Soylu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, "21 Nisan Perşembe günü saat 05.46'da, İstanbul'a bağlı Gaziosmanpaşa'da bulunan TÜGVA Temsilciliği binası önüne EYP bırakan B.Y. adlı terörist, İstanbul emniyet güçleri tarafından düzenlenen başarılı operasyon sonucunda yakalandı. Emniyet teşkilatımızı ve istihbarat birimlerimizi kutluyorum." ifadelerine yer verdi.


 



Saldırgan yakalandı

Eylemi gerçekleştiren B.Y.,, eylemin ardından geldiği yere dönerken giydiği kıyafetler sayesinde Pendik’te yakalandı. Olay yerine yakın olan güvenlik kameraları incelendiğinde B.Y.’nin her adımı tespit edildi. Yakalanan saldırganın kullandığı 3’ü Tuzla’da biri Küçükçekmece’de ve biri de Beykoz’da olan toplam 5 adreste yapılan aramalarda şahsın o günkü kıyafetleri ile kullandığı tüm dijital malzemelere de el konuldu. Bunların inceleneceği bildirildi.



B.Y. kimdir?

B.Y. hakkında yapılan araştırmada İstanbul’da yaşadığı, 2019-2020 seneleri arasında farklı aylarda 3 kez Irak sınırında bulunan Şırnak-Habur Sınır Kapısı’ndan giriş çıkış yaptığı belirlendi. Ayrıca şahsın 6-11 Aralık 2021 günlerinde Sırbistan’ın başkenti olan Belgrad’da bulunduğu da açıklandı.



Aile boyu PKK destekçisi çıktılar

B.Y.’nin babası K.Y.’nin de terör örgütü PKK’nın propagandasını yapmak suçundan 2009 senesinde tutuklandığı; 2011 senesinde tahliye edildiği belirlendi. K.Y.’nin 2 senelik tutukluluk döneminde bir süre cezaevinde açlık grevi yaptığı da kaydedildi. B.Y.’nin ağabeyi M.Y.’nin ise PKK içinde faaliyetlerde bulunmak suçundan 2002 senesinde tutuklandığı, cezaevinde zaman zaman açlık grevine katıldığı tespit etildi. 



Bir kişi daha yakalandı

Bombalı saldırgan B.Y.’ye yardım ettiği belirlenen K.Ç. isimli bir kişinin yakalandığı da duyuruldu.

Ne olmuştu?

İstanbul’un Gaziosmanpaşa semtindeki Hürriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi’nde bulunan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) şubesine bombalı saldırı düzenlenmişti. Saat 05.46 sularında düzenlenen saldırıda o saatte çevrede ve binada kimsenin olmaması sebebiyle ölen ya da yaralanan olmamış, binada maddi çapta hasar meydana gelmişti.

Olay yerine intikal eden bomba imha uzmanları ile polis ekiplerinin gerçekleştirdiği incelemelerde, patlamaya sebep olan bombanın el yapımı olduğu belirtilmişti. Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis ekipleri, sabahın erken saatlerinde bir kadının bina önüne gelerek paket bıraktığını tespit etmişti. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırıda kullanılan bomba el yapımı ve zaman ayarlıydı.

Yorumlar (0)