TÜBİTAK açılışında Erdoğan'dan önemli açıklama!

TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezleri açılış töreni için Kocaeli'nin Gebze ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 100 yerli ekskavatörü kullandı. Erdoğan Covid-19 aşı çalışmaları başta olmak üzere önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 09.08.2020, 17:53 09.08.2020, 18:20

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze'de faaliyete geçen TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezleri açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılışa geçilmeden önce yüzde 100 yerli, 7 ton kapasiteli, şarj edilebilir ve lastik tekerlekleriyle dünyada bir ilk olan yerli iş makinesi ekskavatörü canlı yayında kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze TÜBİTAK yerleşkesinde geliştirilen Hidromek Hicon 7W elektrikli yerli ekskavatörünü inceledikten ve kısa bir süre kullandıktan sonra yetkililerden bilgi aldı.

Açış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya genelinde belirsizliklerin yükseldiği, yatırımların gerilediği dönemde Türkiye'nin ardı ardına açılışlar gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, birileri fildişi kulelerde ahkam keserken, millete karamsarlık yayarken, Cumhur İttifakı'nın büyük ve güçlü Türkiye hedefine kararlılıkla yürüdüğünü söyledi.

TÜBİTAK Fen Lisesi'nin Türkiye'nin adını bilim olimpiyatlarında daha yükseğe taşıyacağını ve 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci almaya başlayacağını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBİTAK SAGE Çevresel Test Merkezi sayesinde de silah sistem projeleri başta olmak üzere, tüm çevre şart testlerinin uluslararası standartlarda Türkiye'de icra edileceğini kaydetti.

Büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşma yolunda son 18 yılda sıfırdan Ar-Ge ve girişimcilik ekosistemi inşa ettiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye savunma sanayisinde dışa bağımlılığın yüzde 70'lerden yüzde 30 seviyesine indirildiğini vurguladı.

Daha gidecek çok yol, yazacak yeni başarı hikayelerinin kendilerini beklediğini ifade eden Erdoğan, Kanal İstanbul gibi daha gerçeğe dönüştürecek muhteşem projelerin var olduğunu, Türkiye'yi 21. yüzyılın lider ülkelerinden biri yapmanın hayalini kurduklarını dile getirdi.

Dünya Sağlık Örgütünün listesinde yerli aşı geliştiren ülkeler arasında Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri ve Çin'in ardından 3. sırada geldiği bilgisini veren Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan yeni tip koronavirüs (Covid-19) Türkiye Platformu'nun 8 farklı aşı ve 10 farklı ilaç projesi yürüttüğü; özel sektör, üniversite ve devlet iş birliğiyle Covid-19'a karşı aşı ve ilaç geliştirme projelerinde de önemli mesafe katedildiği bilgisini paylaştı.

Türkiye'nin aşı çalışmalarında ürettiği 2 aşı adayının, ikinci aşama olan hayvan deneylerini başarılı bir şekilde tamamladığı müjdesini veren Erdoğan, hatta bu aşılardan birisinin etik kurul onayını da aldığını ve insanlar üzerinde klinik çalışma safhasına geldiğini bildirdi.

Elektrikli ekskavatör HICON 7W

HİDROMEK tarafından TÜBİTAK'ın desteğiyle üretilen HICON ailesinin ilk üyesi HICON 7W, akıllı, ekonomik ve çevre dostu bir elektrikli şehir ekskavatörü olarak tasarlanıp yaratıldı.

Tamamı yüzde 100 yerli olan HICON 7W, yine yüzde 100 yerli elektrikli motora ve bataryaya sahip ve hidrolik sistem de bunlara uyumlu tasarlandı.

Enerjisini yeni nesil lityum-ion bataryalardan alan HICON 7W'da, araç ve operatör güvenliğini sağlamak için bataryaların bulunduğu HV (yüksek voltaj) alanının araç arkasında muhafaza altına alındığı görülüyor.

Servis noktalarının da istenildiği an kolayca ulaşılması için elektrikli kaput altında toplanmış.

Sahip olduğu elektrikli motor sayesinde HICON 7W, daha sessiz, daha verimli ve çevre dostu olmasıyla öne çıkıyor ve neredeyse çalışırken çalıştığı anlaşılmıyor.

Sıfır emisyona sahip ve kompakt boyutları ile çevresel etkiyi hayli düşüren HICON 7W, kent merkezinde ve hatta en kritik noktalarda bile kolaylıkla kullanılabilecek kabiliyete ve duruma sahip.

Şarj istasyonlarında 3,5 saatte şarj olan ve tek şarjla 8 saat kullanım sağlayan HICON 7W, hızlı şarj ile 1 saat 30 dakika içinde yüzde 100 doluluğa ulaşıyor.

Yorumlar (0)