Bakan Akar duyurdu: 83 terörist etkisiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak sınırında gerçekleştirilen Pençe operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Akar açıklamada, operasyon kapsamında 83 teröristin etkisiz hale getirilerek çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini duyurdu.

GÜNDEM 09.08.2020, 18:52 Hanife
Bakan Akar duyurdu: 83 terörist etkisiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  Irak sınır hattındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerini Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile birlikte sürdürüyor.

Bakan Akar, Irak sınırındaki Düğündağı Üs Bölgesinden,  faaliyetler hakkında bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulundu.

Irak sınır bölgesindeki tüm hakim arazi kesimlerinin kontrol altına alınarak, operasyonların hız kesmeden sürdüğünü belirten Akar, 16 Haziran 2020'de başlayan Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan operasyonlarının 48 gündür başarıyla devam ettiğini söyledi.



Akar, operasyonlar sırasında teröristlerin bütün inlerine girildiğini belirterek konuşmasında şu bilgilere yer verdi:

Akar: Teröristlerin 5’nin cesetleri bulundu 

Teröristlerin Haftanin'de uzun süredir üslenmiş oldukları Pirbela Bölgesi'ne yönelik dün gerçekleştirilen operasyonun başarıyla icra edildiğini belirten Akar, Sözlerini şöyle sürdürdü: 

Akar, operasyon sırasında Piyade Uzman Çavuş Süleyman Ural'ın şehit olduğunu hatırlatarak, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

'Ölürsem şehit kalırsam gazi'

Akar,  Mehmetçiğin operasyonları  'Ölürsem şehit kalırsam gazi' anlayışıyla yürüttüğü ve bu faaliyetlerin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar faaliyetlerin tamamlanmasında gayret gösterdiklerini söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

Yüksekova'da birlik ziyareti

Bakan Akar, Irak sınırındaki birlikleri ziyaretinden sonra beraberindeki komutanlarla helikopter ile Hakkari Yüksekova'ya geçti.
Hakkari’de 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığında incelemelerde bulunup, komutanlarla bir araya gelen Akar’a, Komutanlıktaki harekat merkezinde, bölgede yürütülen operasyonlara ilişkin sunum yapıldı.


 

Yorumlar (0)