TSK'dan hava yardım koridoru: Uçaklar tek tek kalkıyor!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle çevre illerde de hasar meydana geldi. Deprem bölgesine arama kurtarma ekipleri ile araçlarını sevk etmek için hava yardım koridoru oluşturduklarını kaydeden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "A400m nakliye uçakları ve diğer uçakları bölgeye sevk ediyoruz. Birliklerimizde de yoklamalar alınıyor. 3 şehidimiz ve çok sayıda yaralımız var." dedi.

GÜNDEM 06.02.2023, 18:17 06.02.2023, 18:18 Hakan Öksüz
TSK'dan hava yardım koridoru: Uçaklar tek tek kalkıyor!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen deprem, Türkiye'yi yasa boğdu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) deprem bölgesine yardımların ulaştırılması için "hava yardım koridoru" oluşturduğu kaydedildi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 11'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığında yürütülen çalışmaları denetledi. Bakan Akar, arama kurtarma görevlilerini, sağlık ekiplerini ve kurtarmada kullanılacak araçları deprem bölgesine göndermek için uçakları seferber ettiklerini söyledi. 

"A400m nakliye uçakları gönderiliyor"

Arama kurtarma ekiplerinin bölgeye bir an önce ulaşması için TSK'nın uçaklarının kullanıldığını kaydeden Akar, "A400m nakliye uçakları ile birlikte çok sayıda uçağı bölgeye sevk etmeye başladık. Bu hava yardım koridorunda ambulans uçaklar da yer alıyor. Bakanlıkta Afet Acil Durum Kriz Merkezi oluşturduk, burada çalışmalar yoğun şekilde sürüyor." dedi.

"Bazı pistlerde çatlaklar oluştu"

Deprem bölgesine arama kurtarma ekiplerinin hızlı şekilde ulaştırılmasının ciddi derecede önemli olduğunu belirten Akar, "İnsani Yardım Tugayımız görev başında. Hava muhalefeti nedeniyle bazı pistlerde çatlaklar oluştu. Buna rağmen deprem bölgesine gereken yardımı en kısa sürede göndereceğiz." ifadelerini kullandı.

"3 şehidimiz var, birliklerde yoklamalar yapılıyor"

Türk Silahlı Kuvvetler olarak zayiat belirleme çalışması yaptıklarına değinen Bakan Akar, "3 şehidimiz ve çok sayıda yaralımız var. Birliklerimizde yoklamalar alınıyor. Bazı personellere ulaşılamadığı haberleri geliyor. Enkaz altında kalan personellerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Dost ve müttefik ülkelerin savunma bakanlarından telefonlar aldık." dedi.

Yorumlar (0)