Prof. Dr. Ahmet Ercan: Felaket çok büyük

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Kahramanmaraş merkezli depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Depremin 4 ana kırığın kavşağında gerçekleştiğini kaydeden Ercan, "Felaket çok büyük. Richter büyüklüğüne göre, 11 yıkım gücünde. deprem odağı güneye kaydı." ifadelerine yer verdi.

GÜNDEM 06.02.2023, 13:04 07.02.2023, 09:19 Hakan Öksüz
Prof. Dr. Ahmet Ercan: Felaket çok büyük

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7'lik depremin ardından gözler uzmanlardan gelecek açıklamalara çevrildi. Deprem Bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Twitter hesabından açıklamada bulundu. Depremin yaklaşık olarak 130 atom bombası gücünde olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ercan, "Depremin yaşandığı bölge, 4 ana kırığın kavşağında yer alıyor." ifadelerini kullandı.

"Deprem odağı güneye kaydı, felaket çok büyük"

Depremin Doğu Anadolu Kırığı, Kıbrıs Yayı, Ölü Deniz Kırığı ve Arap Kalkanı gibi 4 ana kırığın kavşağında yer aldığını kaydeden Ercan, "Felaket çok büyük. Osmaniye Üçgeninde yaşanabilecek en büyük depremin büyüklüğü 7,4. Yüzyıllardır beklenen bir deprem. Richter büyüklüğüne göre, 11 yıkım gücünde. Hatay yüksek riskli alan içine girdi. Artık deprem odağı güneye kaydı. Burada orta büyüklükte bir depremin yaşanması beklenebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)