Trump: Erdoğan çok iyiydi!

ABD Başkanı Donald John Trump, Rahip Brunson ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı övdü.

GÜNDEM 25.08.2020, 08:18
Trump: Erdoğan çok iyiydi!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump, Amerikalı rahip Andrew Craig Brunson'un serbest bırakılmasından ötürü Türkiye'ye minnettar olduklarınının altını çizerek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok iyiydi." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald John Trump, Cumhuriyetçi Parti Kurultayının ilk gününde yayınlanması için Beyaz Saray'da çekim yaptı. ABD Başkanı DonalD John Trump, daha önce farklı ülkelerde tutuklu ya da rehin kalan 6 vatandaşı Beyaz Saray'da ağırlayarak onlarla söyleşi yaptı.

Yaklaşık olarak 50 civarı ülkede rehin ya da tutuklu kalan vatandaşlarının geri döndürdüklerini kaydeden ABD Başkanı Donald John Trump'ın misafirleri arasında, ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson da vardı. Andrew Craig Brunson, İzmir'de terör örgütleri adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanmış, davada "örgüte yardım" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Beyaz Saray'daki söyleşide Rahip Andrew Craig Brunson'ın suçsuz olduğu savunan ABD Başkanı Donald John Trump, "Şunu söylemeliyim ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan çok iyiydi." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan ile birkaç kez konuştuktan sonra onunla anlaştığını belirten ABD Başkanı Donald John Trump, "Bunun için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarız ve Türk halkına da minnettarız." dedi. Trump, Rahip Brunson'a dönerek "Anladığım kadarıyla sen de minnettarsın." ifadesini kullandı.

Rahip Andrew Craig Brunson ise ABD Başkanı Donald John Trump'ın sorusu üzerine, "Türk halkını seviyoruz." diye konuştu ve ABD Başkanı Trump'a dönerek, "Serbest bırakılmam için elinizden geleni yaptınız. Bunun için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Yorumlar (0)