TRT'nin yönetim kurulunda değişiklik: Resmî Gazete'de yayınlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayınlanan kararnamede, TRT’nin yönetim yapısında değişikliğe gidildi ve TRT Genel Müdürlüğü’ne Mehmet Zahid Sobacı, Yönetim Kurulu Başkanlığına ise Ahmet Albayrak atandı. 

GÜNDEM 14.07.2021, 10:48 15.07.2021, 09:30
TRT'nin yönetim kurulunda değişiklik: Resmî Gazete'de yayınlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayınlanan kararname ile TRT’nin yönetim yapısında değişikliğe gidildi.

Genel müdür ve yönetim kurulu başkanlıkları ayrıldı

Yeni düzenlemeyle birlikte daha önceki yönetmelikte “Genel Müdür, Yönetim Kurulunun başkanıdır” şeklinde aynı isim tarafından yürütüleceği ifade edilen TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü ayrıldı. Yeni düzenlemeyle Yönetim Kurulu Başkanlığı “karar organı”, Genel Müdürlük “icra organı” olarak faaliyette bulunacak. 

TRT Genel Müdürlüğü ile birlikte Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Yönetim Kurulu üyeliklerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atamalar yapıldı. Buna göre; TRT Genel Müdürlüğüne Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, TRT Yönetim Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Ahmet Albayrak atandı.

TRT’nin yeni yönetim kurulu

Değişiklikle birlikte TRT Yönetim Kurulu’nun üye sayısı 7’den 9’a yükseltildi. TRT’nin yeni Yönetim Kurulu şöyle:

- Prof. Dr. Ahmet Albayrak

- Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı

- Hilal Kaplan Öğüt

- Atakan Yılmaz

- Mücahid Eker

- Meryem İlayda Atlas Çetin

- Doç. Dr. Oğuz Göksu

- Doç. Dr. Veysel Kurt

- Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin

TRT yeni Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı kimdir?

Mehmet Zahid Sobacı, 2001 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. 2005’te yüksek lisansını, 2009’da doktora eğitimini Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalında bitirdi. Doçentliğini 2013 yılında alan Sobacı, 2020’de ise profesör oldu. Uzmanlık alanları ise kamu politikası, kamu yönetiminde reform ve sosyal medya-siyaset ilişkisi olarak öne çıkıyor.

“Social Media and Local Governments: Theory and Practice”, “Kuram ve Uygulamada Kamu Yönetimi”, “İdari Reform ve Politika Transferi”, “E-Parliament and ICT-Based Legislation: Concept, Experiences and Lessons” ve “Sub-National Democracy and Politics through Social Media” kitapları başlıca eserleridir. Uzmanlık alanı olan konularda ulusal ve uluslararası dergilerde birçok makalesi yayımlandı.

2014’te “Kamu Politikası: Kuram ve Uygulama” isimli editöryal çalışması ile birlikte Sosyal Bilimler alanında TÜBA Kayda Değer Eser (Mansiyon) ödülünü kazandı.

2015-2018 arasında düşünce kuruluşu SETA kapsamında İç Siyaset konulu çalışmalar gerçekleştirdi.

2018-2021 arasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda Başkan Yardımcılığı görevi yaptı. 2019-2021 arasında ise Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu.

Sobacı, evli ve iki çocuk babasıdır.

TRT yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak kimdir?

Ahmet Albayrak, 2003’te Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. 2005’te Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat dalında yüksek lisansını, 2008’de ise Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat dalında sanatta yeterliğini tamamladı. Video, motion, film, çizim, resim, fotoğraf ve enstalasyonları ile birlikte dünyanın pek çok şehrinde önemli sanat etkinliklerine katıldı ve ödüller aldı. 2013’te, Paris’te IKSV desteğiyle Cite Internationale Des Arts’ta misafir sanatçı kapsamında Türkiye stüdyosunda yeni projeler yürüttü. 2016’da The American Turkish Society desteğiyle beraber New York’ta School of Visual Art’ın davetli misafiri oldu ve New York’ta “Anemotaxis” isimli solo bir sergi hazırladı.

Eserleri İstanbul Modern, MMOMA (Moskova Modern Sanatlar Müzesi), Proje4L Çağdaş Sanat Müzesi, Cambridge Üniversitesi’nin dışında Almanya, Fransa,İngiltere, Hollanda, Makedonya, Rusya, Meksika Güney Kore gibi ülkelerde sergilendi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 4 defa başarı ödülü kazandı.

Hareketli görüntü tasarımı, görsel iletişim tasarımı, iletişimsel estetik, işitsel imge üretimi, dijital iletişim, film-video sanatı, sanat ve basın, video mapping, sosyal medya ve sanat,  yeni medya, yapay zekâ, arşiv görselleştirme, dijital imge dili, yazılı ve dijital basın estetiği ve sanat diplomasisi konularında pek çok özel ve resmi kurumda konferanslar, seminerler ve dersler verdi, projeler düzenledi. Bu alanlarda yaptığı işlerle çalıştaylara ve çağdaş sanat sergilerine katıldı.

Çeşitli kurumlardaki yöneticilik, jürilikler, komisyon üyelikleri, bilirkişilik görevleri deneyimlerine ilave olarak T.C. Merkez Bankası’nın yurt içi ve yurt dışındaki sergilerinin küratörlüğünü, sanat danışmanlığını yürüttü ve Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi'nde de çeşitli dersler verdi.

Yorumlar (0)