Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Milli Atletler, 5 madalya ile yurda döndü

Estonya'nın başkenti Tallinn'de düzenlenen Avrupa 23 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası'nda 5 madalyanın sahibi olan milli sporcular, İstanbul'a döndü.

SPOR 14.07.2021, 11:20 14.07.2021, 11:41
Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Milli Atletler, 5 madalya ile yurda döndü

Tallinn'den gelen milli sporcu kafilesini, Türkiye Atletizm Federasyonu yetkilileri İstanbul Havalimanı'nda karşıladı.

"Kadınlarda bir ilki yaşadık”

İstanbul’a dönen Atletizm Milli Takım Antrenörü Cahit Yüksel ile birlikte milli sporcular Alperen Karahan ve Tuğba Danışmaz açıklamalarda bulundu.

Şampiyonaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cahit Yüksel, "Beklediğimiz gibydi. Birkaç madalya daha alabilirdik. 2 altın madalya almış olmamız sevindirici. Kadınlarda ilk kez 3 adım atlamada birinci sırayı almamız bizi mutlu etti. Önceki turnuvalara göre daha kaliteliydi. Gelecek için ümit veren bir durumumuz var. Başarılı bir turnuva olarak görebiliriz. Tokyo Olimpiyatları'nda da umarım bütün koşullar uygun olur. Gönlümüzden geçen madalyaların gelmesini diliyorum. Olimpiyatlarda inşallah madalya alabiliriz." sözlerini kullandı.

“Daha iyi olacak”

Gülle atmada gümüş madalyanın sahibi olan Alperen Karahan, "Emeklerimizin karşılığını aldığımız için mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum Madalya hedefim vardı ve altın madalya bekliyorduk. İstediğimizin tam anlamıyla karşılığını alamadık ama gümüş madalyayla bitirdim. Bir sonraki turnuva inşallah daha iyi olacak. Daha disiplinli ve sıkı çalışacağız." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

“Türk milletine armağan olsun”

Üç adım atlamada altın madalya kazanan Tuğba Danışmaz, "Ülkemize bu gurur ve sevinci yaşattığımız için oldukça mutluyum. Bu zafer, Türk milletine armağan olsun." açıklamasını yaptı.

Madalya kazananlar

Şampiyonada Alperen Karahan ile Tuğba Danışmaz’ın dışında Münevver Hancı, Ersu Şaşma ve Meryem Bekmez de madalya kazandı

20 kilometre yürüyüşte Meryem Bekmez altın, cirit atmada Münevver Hancı gümüş, sırıkla atlamada Ersu Şaşma ise bronz madalya kazandı.

Yorumlar (0)