Trafikte dehşeti yaşatan eski futbolcu Sezer Öztürk’ün cezası belli oldu

Geçtiğimiz eylül ayında yol verme tartışmasında Halil İbrahim Scolten isimli genci ruhsatsız tabancasıyla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan eski futbolcu Sezer Öztürk hakkında istenen ceza belli oldu. Öztürk hakkında 14 sene 7 ay hapis isteniyor.

GÜNDEM 12.05.2022, 17:59 13.05.2022, 14:39
Trafikte dehşeti yaşatan eski futbolcu Sezer Öztürk’ün cezası belli oldu

Eylül 2021 tarihinde 25 yaşındaki Halil İbrahim Scolten isimli şahısla yol verme tartışması yaşayan ve olay sırasında ruhsatsız tabancasını ateşleyerek Scolten’i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan eski futbolcu Sezer Öztürk’ün duruşması bugün görüldü. Tutuklu yargılanan Öztürk hakkında “haksız tahrik altında olası kastla yaralama”, “haksız tahrik altında kasten öldürme” ve “ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından hazırlanan iddianamede toplam 14 sene 7 ay hapis cezasına istenmişti. Mahkeme, hapis cezasını onadı. 



“Ailemin canını korudum ve pişman değilim”

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya getirilen tutuklu sanıklar Sezer Öztürk ile Ömer Genç, mütalaa karşısındaki savunmaların ardından söz aldı. Son sözü ise eski futbolcu Sezer Öztürk söyledi. Öztürk, “Haklı olmak için illa ölmek gerekmiyor. Ölen kişiye üzüldüm. Olay bu noktaya kadar geldiği için de çok pişmanım. Ancak hem kendi canımı hem de ailemin canını korudum. Bunun için pişman değilim.” ifadelerini kullandı. Öte yandan Ömer Genç ise tahliyesini talep etti.  Mahkeme, Sezer Öztürk’ün tutukluluğuna, Ömer Genç’in de tahliyesine karar verdi.

Yorumlar (0)