THK'den 'Sezgin Baran Korkmaz' açıklaması

THK, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamaları sebebi ile Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'ın, THKÜ (Türk Hava Kurumu Üniversitesi) mütevelli heyet üyeliğine atanmasında kayyum heyetinin ilgisinin bulunmadığını duyurdu.

GÜNDEM 02.08.2021, 20:56 04.08.2021, 09:47
THK'den 'Sezgin Baran Korkmaz' açıklaması

THK tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, bazı medya organlarında ve sosyal medya hesaplarında, Sezgin Baran Korkmaz'ın THKÜ mütevelli heyet üyeliğine, THK kayyum heyetince atandığı yönünde haberlerin yer aldığı hatırlatıldı. 

"Kayyum heyetinin hiçbir ilgili yoktur"

Bu hususun gündeme getirilmesinin gazetecilik ile herhangi bir alakasının bulunmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Gerçekleştirilen araştırmalarda, Sezgin Baran Korkmaz'ın THKÜ mütevelli heyet üyeliğine, 24 Ekim 2016'da THK Havacılık Vakfı Yönetim Kurulu toplantısında alınan bir karar doğrultusunda atandığı görülmektedir. Bu şahsın atandığı dönemde THK kayyum heyeti görev yapmamakta olup, söz konusu tarihte THK Havacılık Vakfı ve THK Genel Başkanı Sayın Kürşat Atılgan'dır. Diğer yandan, Sezgin Baran Korkmaz adlı şahıs, 24 Ekim 2018 tarihinde THKÜ mütevelli heyet üyeliğinden kendi isteğiyle ayrılmıştır. Kayyum heyeti ise bu tarihten 1 sene sonra 16 Ekim 2019'da göreve gelmiştir. Görüldüğü üzere, THK kayyum heyetinin Sezgin Baran Korkmaz'ın THKÜ mütevelli heyetine atanması ile hiçbir ilgisi yoktur. Gerçekleştirilen atamalar ve istifa ile ilgili evrak kurumlarımızda tarihleriyle birlikte resmi kayıtlarda yer almaktadır."

Yorumlar (0)