Terör örgütü PKK'dan Gaziantep'e roketli saldırı: 3 kişi öldü

Gaziantep'in Karkamış ilçesine yapılan roketli saldırı sonucunda 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Terör örgütü YPG/PKK'nın düzenlediği saldırıda fırlatılan 4 roket nedeniyle bir lise ile 2 evin zarar gördüğü belirtildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıda hayatını kaybeden 3 kişiden birinin çocuk, birinin ise öğretmen olduğunu söyledi.

GÜNDEM 21.11.2022, 12:30 21.11.2022, 17:44 Hakan Öksüz
Terör örgütü PKK'dan Gaziantep'e roketli saldırı: 3 kişi öldü

Terör örgütü YPG/PKK'nın kullandığı Suriye ile Irak'ın kuzeyindeki sığınaklar, "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" ile vuruluyor. Köşeye sıkışan terör örgütü, sınırdaki yerleşim bölgelerine roket atıyor. Terör örgütü tarafından Gaziantep'in Karkamış ilçesine roketli saldırı düzenlendi. Roketlerin bir liseye, iki eve ve bir tıra isabet ettiği kaydedildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül'den açıklama geldi

Dün akşam yaşanan roketli saldırının ardından paylaşımda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, saldırıya misliyle karşılık verildiğini bildirmişti. Vali Gül, Karkamış ilçesine düşen roketler nedeniyle 3 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 5 kişinin ise yaralandığını belirtti. Olay yerine sevk edilen ekiplerin, yaralılara ilk müdahaleyi yaptığı ifade edildi.

Kilis ile Gaziantep'e roketle saldırmışlardı

Terör örgütü YPG/PKK, dün akşam saatlerinde Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roketli saldırı düzenlemişti. Roketli saldırıda 1 asker ile 7 polisin yaralandığı belirtilmişti. Gaziantep'in Karkamış ilçesine yapılan roketli saldırıda ise yaralanan olmamıştı. Terör örgütü YPG/PKK tarafından fırlatılan roketlerin, ilçedeki boş bir alana isabet ettiği kaydedilmişti.

Bakan Soylu: 22 yaşındaki öğretmenimiz şehit oldu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıda hayatını kaybeden 3 kişiden birinin çocuk, birinin ise öğretmen olduğunu söyledi.

Soylu, açıklamasında, "Saat 11.15 civarında 10 adet roket atışı tespit ettik. Milli Eğitim Bakanımız ile bir protokol programımız vardı. Haberi alınca sayın Valimizle temas kurduk. İlçedeki okullara ve sivil yerleşim bölgelerine yönelik saldırı gerçekleştirildi. Okulun bahçe duvarı düşmüş. O basınçla öğretmen odasının camları kırılmış. Bu nedenle 22 yaşındaki öğretmenimiz Ayşenur Alkan şehit oldu. Öğle saatlerinde ise 3 havan topu atıldı. 3 vatandaşımızı kaybettik. Başımız sağolsun." dedi.

Gaziantep Valisi Gül: " 2 ev ile 3 okulda hasar var, sürecin takipçisiyiz"

Gaziantep Valisi Davut Gül, YPG/PKK terör örgütünün saldırı düzenlediği Karkamış'ta olaya ilişkin açıklama yaptı. 2’si ağır 10 yaralının olduğunu ifade eden Vali Gül, "Şu an 2 ev ve 3 okulumuzda hasar bulunmakta. Süreci yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı. Vali Gül, saldırı düzenlenen okulun önünde yaptığı açıklamada, hain saldırıyı kınadı.

Yorumlar (0)