Terhisler başladı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri sebebiyle terhisleri ertelenen askerler nizamiyelerden çıkış yapmaya başladı.

GÜNDEM 31.05.2020, 11:25
Terhisler başladı

Gaziantep'te yeni tip koronavirüs (Covid-19) dolayısıyla terhisleri ertelenen 120 asker nizamiyelerden çıkış yaparak ailelerine kavuştu.

Gaziantep ilinin İslahiye ilçesindeki 106. Topçu Alayı ile 2. Zırhlı Tugay Komutanlığında vatani görevlerini yapan askerler, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını dolayısıyla terhis olamamıştı. Covid-19 tedbirleri kapsamında terhisleri gecikmeli olarak planlanan 120 asker nizamiye çıkışında ailelerine kavuştu.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar 31 Mayıs’ta terhislerin, 5 Haziran'da celplerin başlamasını planladıklarını duyurmuştu.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın bu açıklamalarının ardından tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'in İslahiye ilçesinde konuşlu 106. Topçu Alayı ile 2’nci Zırhlı Tugayındaki 120 asker terhis edildi.

Garnizon önünde terhis edilecek evlatlarını bekleyen aileler, yaklaşık 30 gün sonra çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Garnizondan çıkan askerlerle hasret gideren aileleri gecikmeyi mazur gördüklerini, gecikmenin evlatlarının sağlığı düşünülerek yapıldığını belirterek, "Vatan sağ olsun" dediler.

Terhis olan askerlerin aileleri, garnizondaki misafirhaneye dezenfekte işlemi sonrası maske takmaları ve sosyal mesafe kurallarına uymaları istenilerek kabul edildi.

Kimi asker aileleri evlatlarına kavuşmanın mutluluğuyla çikolata ve lokum dağıtırken, kimi aileler de garnizon önünde fotoğraf çektirerek bu anı ölümsüzleştirdi.

Yorumlar (0)