Tekirdağ’daki yangın, binlerce dönümlük tarlayı yok etti

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde bulunan buğday tarlasında büyük bir yangın çıktı. Uzun uğraşlar sonucu söndürülebilen yangında bin dönümlük alan kül oldu. 

GÜNDEM 04.07.2022, 09:23 04.07.2022, 09:25
Tekirdağ’daki yangın, binlerce dönümlük tarlayı yok etti

Edinilen bilgilere göre yangın, Süleymanpaşa ilçesinde yer alan Karaevli Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgenin en büyük buğday tarlalarının birinde aniden çıkan yangın, paniğe sebep oldu. Alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar vakit kaybetmeden ekiplere ihbarda bulunurken, bir yandan da traktörleriyle yangına müdahale etmeye çalıştı. 

Bölgede etkili olan rüzgar, çalışmaları zorlaştırdı

Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri yangına hızlı bir şekilde müdahale etse de, bölgede etkisini artıran rüzgâr çalışmaları olumsuz etkiledi. Kısa sürede de diğer alanlara da sıçrayan yangın, giderek büyüdü. Yaklaşık bin dönümlük alana yayılan yangın, 1 saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alındı. Öte yandan yangın sonucu kül olan alanın büyük çoğunluğunun ekili durumda olduğu bildirildi. 

Önceki gün de yangın çıkmıştı

Süleymanpaşa ilçesinde önce gün çıkan bir başka yangında da yaklaşık 100 dönümlük alan alevlere teslim olmuştu. Buğday tarlalarında peş peşe çıkan yangınlar, sabotaj iddialarını da bir kez daha akıllara getirdi. 

“Ne yazık ki çoğu buğdayımızı kaybettik”

Traktörüyle yangına müdahale eden isimlerden olan Hüseyin Alp Çakırlar, büyük bir faciayı geride bıraktıklarını dile getirerek, “Önceki gün de yangın çıkmıştı, bugün de benzer bir yangınla karşılaştık. En son yangının neden çıktığını tam bilmiyoruz. Ne yazık ki çoğu buğdayımızı kaybettik. Durum son derece kötü vaziyette. Bin dönüme yakın alan kül oldu. Bana ait olan bir bölüm de maalesef yandı. Son derece üzgünüz. İnşallah bu yangınların devamı gelmez, bununla sınırla kalır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)