Meteoroloji uyardı: Bu bölgelerde sıcaklık artacak!

Meteoroloji'den gelen duyuruya göre yurt genelinde hava açık ve az bulutlu geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise hafif sağanak geçişleri olacak. İşte 4 Temmuz Pazartesi gününe ilişkin hava tahmin raporu...

YAŞAM 04.07.2022, 09:17 Hakan Öksüz
Meteoroloji uyardı: Bu bölgelerde sıcaklık artacak!

Haftanın ilk gününde hava durumunun nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Temmuz Pazartesi günü ile ilgili hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Yurdun diğer bölgelerinde ise hava açık ve az bulutlu olacak.

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Meteoroloji, hava sıcaklığında önemli bir değişikliğin yaşanmayacağını bildirdi. Yurdun iç ve doğu bölgelerinde hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında olacak, diğer kesimlerde ise mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Güneydoğu Anadolu, Ege'nin güney kesimleri ile Akdeniz'in doğusunda sıcaklık çarpması tehlikesinin bulunduğu kaydedildi.

Yurdun bazı kesimlerinde sıcaklık 38 dereceyi görecek!

Diyarbakır, Şanlıurfa, Siirt, Kilis, İzmir, Manisa ve Denizli'de termometreler 38 dereceyi görecek. İstanbul'da ortalama hava sıcaklığı 30 derece, Ankara'da ise 28 derece olacak. Rüzgar ise genellikle Akdeniz kıyı kesimleri, Marmara ve Ege'nin kuzey bölgelerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esecek. Kuzeyli yönlerden gelen rüzgarların, çatı uçması ve direk devrilmesi gibi tehlikelere yol açması beklenmiyor.

"Yağışlı hava sistemi, yurdu terk etti"

Türkiye, Temmuz ayı ile birlikte yağışsız hava sisteminin etkisi altına girdi. Sıcak havalarla ilgili uyarılarını sıralayan Prof. Dr. Orhan Şen, 9 Temmuz'a kadar yurtta yağış beklenmediğini kaydetti. Bu durumun bir kuraklık döneminin habercisi olabileceğine değinen Şen, "Temmuz ayı boyunca böyle geçmemesini umut ediyoruz. Yağışlı hava sistemi, Temmuz ayı boyunca Türkiye'ye uğramazsa su kaynakları ciddi biçimde azalır." dedi.

Yorumlar (0)