Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde maske zorunluluğu getirildi

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) rağmen artan insan yoğunluğunun tehlike oluşturmasını engelleyebilmek amacıyla Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde maske takma zorunluluğu getirildi.

GÜNDEM 08.05.2020, 12:05 08.05.2020, 12:35
Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde maske zorunluluğu getirildi

İstanbul'un en kalabalık noktaları olan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde maske takma zorunluluğu getirildi.

Konuya ilişkin açıklama Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürlüğünden geldi. 

Açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında başlatılan normalleşme sürecinde Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde insan hareketliliğinin artmasının beklendiği ifade etti.

Bu nedenle hastalığın bulaşma riskinin de artacağı belirtilen açıklamada, bölgede maske takılmasına ve kişiler arasına 3 metre sosyal mesafe konulmasına yönelik karar alındığı bildirildi. 

Alınan önlemlere riayet etmeyen kişilere 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'inci maddesi doğrultusunda ceza kesilecek. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salı günü Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İstiklal Caddesi'nden bir görüntüyü kullanarak, "İSTİKLAL CADDESİ, bugün iyi bir görüntü vermedi. Bir kareye bu kadar insan girmesi için çok erken. Günlük hayattan her fotoğraf, Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosuna destek vermeli. Evde kalmaya çalışalım. Çıkarsak maske kullanalım, sosyal mesafe kuralına uyalım." ifadelerine yer vermişti.

Yorumlar (0)