Tahran'da Erdoğan ile Putin arasında ikili görüşme

Erdoğan, Astana Üçlü Zirvesi çerçevesinde İran'da bulunan Putin ile görüştü.

GÜNDEM 19.07.2022, 20:28
Tahran'da Erdoğan ile Putin arasında ikili görüşme

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana Üçlü Zirvesi çerçevesinde İran'da bulunan Rusya Devlet Başkanı Putin ile yüz yüze görüştü. İki liderin Ukrayna-Rusya Savaşı'nın başladığı günden beri ilk yüz yüze görüşmesi, Tahran Uluslararası Konferans Salonu'nda yapıldı.

Erdoğan: Burada alacağımız sonuç, bütün dünyayı da olumlu yönde etkileyecektir

Baş başa görüşmeden evvel salona girişte el sıkışarak gazetecilere görüntü veren iki lider, burada kısa birer konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına teşekkürlerini sunarak başlayan Erdoğan, yüz yüze görüşmedikleri süre zarfı içinde Rusya ile diplomasiye telefonda devam ettiklerini anımsattı.

Bugün de Astana formatında buluşma gerçekleştirilmesinin çok büyük bir avantaj olduğunun altını çizen Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"Dışarıda da dostlarımızı gördük. Gerçek anlamda bugün yoğun bir gündemi sizlerle paylaşıyoruz. İnancım tam ki bu süreç içinde hakikaten arabuluculuk hususunda da Rusya'nın yaklaşım tarzı müspet bir istikamette devam ediyor. İstanbul'daki son görüşmelerde de Rus heyetinin yaklaşımı çok olumluydu. Burada alacağımız sonuç, bütün dünyayı da olumlu yönde etkileyecektir. Ben kendim ve heyetim adına teşekkürlerimi iletiyorum. Görüşmelerimizin verimli bir şekilde geçeceğini umut ediyorum."



Putin: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arabuluculuk gayretlerinden ötürü teşekkür ediyorum

Putin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Karadeniz üzerinden gıda sorunları ve tahıl ihracatı hususunda arabuluculuk gayretlerinden ötürü teşekkür etti.

İki lider son olarak 29 Eylül 2021 tarihinde Rusya'nın Soçi şehrinde yüz yüze görüşmüştü.

Yorumlar (0)