Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Schulz, ülkemizin Stuttgart Başkonsolosluğu'nun resmi aracının kundaklanması üzerine Dışişleri'ne çağrıldı.

GÜNDEM 19.07.2022, 20:53 20.07.2022, 08:57
Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

Ülkemizin Stuttgart Başkonsolosluğu'nun resmi aracının ateşe verilmesi üzerine Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.


(Schulz)

Uluslararası anlaşmalar hatırlatıldı
 
Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiler doğrultusunda, 18 Temmuz'u 19 Temmuz'a bağlayan gece Stuttgart Başkonsolosluğu'na ait resmi aracının ateşe verilmesi, patlama ve yangın esnasında etraftaki diğer araçların da hasar alması sebebiyle Schulz, Dışişleri'ne davet edildi.

Burada gerçekleştirilen görüşmede, Schluz'a, son dönemlerde Almanya’daki Türk temsilciliklerine hedef alan muhtelif saldırılara da atıfta bulunularak, Stuttgart Başkonsolosluğu'nu hedef alan saldırının faillerinin bir an evvel yakalanarak adalete teslim edilmesinin, diplomatik teamüller doğrultusunda zararların tazmin edilmesinin ve uluslararası anlaşmaların Türk temsilcilikleri ve menfaatleri için öngördüğü güvenlik ve himayenin eksiksiz bir şekilde sağlanmasının beklendiği anımsatıldı.

Yorumlar (0)