Tahıl sevkiyatı sürüyor: Ukrayna’dan 2 gemi daha hareket etti

Milli Savunma Bakanlığı, tahıl sevkiyatı kapsamında Ukrayna’dan 2 geminin daha hareket ettiğini duyurdu.

GÜNDEM 20.08.2022, 08:48
Tahıl sevkiyatı sürüyor: Ukrayna’dan 2 gemi daha hareket etti

Türkiye’nin yoğun diplomasi trafiği ile hayata geçirilen tahıl koridoru anlaşması, başarıyla uygulanmaya devam ediyor. Mutabakat kapsamında yeni bir açıklama daha paylaşan Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Çernomorsk Limanı’nın 2 geminin daha hareket ettiğini duyurdu. İstanbul’a gelecek olan gemiler, burada denetimden geçecek. 

Çernomorsk Limanı’ndan hareket ettiler

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Tahıl sevkiyatı kapsamında Ukrayna’nın Çernomorsk Limanı’ndan 2 gemi daha hareket etmiştir” ifadelerine yer verildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada gemilerin İstanbul’un kuzeyinde bir dizi denetimden geçeceği ifade edildi. 

İstanbul’da denetimler sürüyor

22 Temmuz 2022 tarihinde Türkiye, Rusya, Birleşmiş Milletler ve Ukrayna arasında imzalanan tahıl koridoru anlaşması, Türkiye’nin ev sahipliğinde hayata geçirilmiş ve dünya basının ilk gündem maddesi haline gelmişti. Anlaşma kapsamında Ukrayna depolarında bekleyen 25 milyon tona yakın tahılın dünya ülkelerine sevkiyatı hedefleniyor. Bu kapsamda İstanbul’da kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi, Ukrayna’ya giriş-çıkış yapan gemilerin takibini ve incelemelerini gerçekleştiriyor.

Yorumlar (0)