Suriye'deki TSK'ya sahildeki Suriyelilerden destek!

Suriye'deki Mehmetçiğe büyük destek! Barış Pınarı Harekâtı hakkında Türkiye'deki Suriyelilerin ne düşündüğünü merak eden Anadolu Ajansı muhabiri, sahilde güneşlenen Suriyelilere sordu.

GÜNDEM 13.10.2019, 13:59
Suriye'deki TSK'ya sahildeki Suriyelilerden destek!

"Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek" gayesiyle Türkiye tarafından başlatılan ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen Barış Pınarı Harekâtı, terör örgütlerinin baskısı sonucu yerlerinden edilen Suriyelilere umut oldu.

TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri), SMO (Suriye Milli Ordusu) ile Suriye'nin kuzeyinde bölücü terör örgütü YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütüne karşı yapılan harekâtı, Türkiye'de yaşayan Suriye uyruklular yakından takip ediyor. Terör örgütünün baskısı sebebiyle yurtlarından olan Suriyeliler, sahilde güneşlenirken yeniden doğdukları topraklara dönme hayalini kuruyor.

İşte Anadolu Ajansı muhabirinin, sahillerde güneşlenirken röportaj yaptığı Suriyelilerden edindiği izlenimler...

Suriye rejiminin saldırılarında ailesini kaybeden Muhammed Bakdeliye, ailesini savaşta kaybettiğini, tek kalınca da Türkiye'ye sığındığını anlattı.

Türkiye'de güvende olduklarını vurgulayan Muhammed Bakdeliye, "Bodrum'dan Avrupa'ya kaçmaya çalıştık ama yakalandık. Artık Aylan bebekler ölmesin, ben de ölmek istemem. Barış Pınarı Harekatı ile bölge temizlenirse yeniden ülkeme dönerim. Bu harekat, Suriyeliler için çok güzel olur. Tabii ki herkesin memleketi kendisine tatlıdır. " dedi.

"Bölge güvenli olacak"

Halepli Ahmed Huriye de kendilerinin ve yakınlarının PKK'nın zulmünden kaçtığını ifade etti.

Akrabalarının bir kısmının da Gaziantep'te olduğunu anlatan Ahmed Huriye, şunları söyledi:

"Türkiye bize çok baktı, yardımcı oldu. Burada imkânlarımız çok iyi. Bize hiç kimse zarar vermiyor. Komşularımız çok iyi, Türkler çok iyi insanlar. Harekâtın ardından bölgenin tekrar güvenli bir yere dönüşeceğine inanıyoruz."

Suriyeli Muhammed Alışi de birçok akrabasının yaşamını yitirdiği savaşın bitmesini istediklerini vurgulayarak, "Artık kaçmak, oradan oraya savrulmak istemiyoruz. Suriye'nin güvenli bölge olması halinde ülkemize yeniden dönmek istiyoruz. İnşallah orası temizlenecek." diye konuştu.

"Ülkemize geri dönebiliriz"

Suriyeli Abdurhamid Muhammed de Türkiye'nin terör örgütlerinin bölgeden çıkarılması için yaptığı çalışmaların kendilerini heyecanlandırdığını belirtti.

Türkiye'nin kendilerine bir anne şefkati gösterdiğini, kucak açtığını belirten Abdurhamid Muhammed, "Akrabalarımın çoğu savaşta öldü. Üzerimize bombalar atılınca, Türkiye'ye sığındık. Türkiye'den Allah bin kere razı olsun. Bize kucaklarını açtılar ve her anlamda yardımcı oldular. Desteklediğimiz Barış Pınarı Harekatı sonrası olanak sağlanırsa yurdumuza geri dönebiliriz." şeklinde duygularını aktardı.

Yorumlar (0)