Soylu’dan Amerika Büyükelçiliği’ne sert çıkış: Pis ellerinizi çekin

Amerika Büyükelçisi'nin kapanmasının ardından açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'yi diledikleri gibi yönetebileceklerini düşünenlerin oyunlarını sadece adam bozguna uğrattı. O kişi de Recep Tayyip Erdoğan’dır" dedi.

GÜNDEM 03.02.2023, 14:26
Soylu’dan Amerika Büyükelçiliği’ne sert çıkış: Pis ellerinizi çekin

Geçtiğimiz günlerde 5 ülke Türkiye’de yaşayan vatandaşlarına uyarıda bulunmuş, sonrasında da konsoloslukların kapatılması yönünde karar alınmıştı. Bu ülkeler içerisinde ise Fransa, Belçika, Kanada, İtalya, Hollanda, İngiltere ve Almanya’nın ardından son olarak İsviçre bulunuyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konsoloslukların kapanmasını “psikolojik harp” şeklinde değerlendirmişti.

“Türkiye’yi dizayn edemezler”

Antalya'da İl Göç Müdürleri İstişare Toplantısı'na katılım sağlayan Bakan Soylu, konsoloslukların kapatılması hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin hiçbir ülke tarafından dizayn edilemeyeceğini ifade eden Soylu, “Yabancı terörist savaşçılar noktasında Türkiye büyük bir performans sergilemiştir. Amerika Büyükelçileri tarafından 'Türkiye'de ne şekilde istediğimi yaptırırım, bu ülkeye ne şekilde zarar verebilirim, arkamdaki kişilere nasıl yaranabilirim?' çabaları sadece budur. Türkiye'nin uzun zamandan beri en büyük talihsizliklerinden bir tanesi de budur. Diğer büyükelçilikleri bir araya getirir, daha sonra onları fikrine ortak etmeye uğraşır. Amerika Büyükelçileri tarafından Avrupa idare ediliyor. Avrupalılar bu sözlerden kaygı duymaz. Onlar gerçeklerin farkında. Bir araya gelirler sadece Avrupa'yı dizayn edebilirler. Bunlar Türkiye'yi de kafalarına göre dizayn edeceğini düşünüyor. Bir adam çıktı ve oyunlarını tamamen bozguna uğrattı. O kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

“Maskeli sırıtan yüzlerinizi çekin üzerimizden”

Amerika Büyükelçisi'ne seslenen Soylu, “Hangi basın mensuplarının yazı yazdırdığını gayet iyi biliyorum. O pis ellerinizi Türkiye'nin üstünden çekin. Neleri yaptırmaya uğraştığınızı, hangi yoldan gittiğinizi, Türkiye'yi ne şekilde karıştırmayı planladığınızı açık ve net bir biçimde görüyoruz. Maskeli ve sırıtan yüzlerinizi ülkemizin üzerinden çekin” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)