Soylu: Demirtaş teröristtir!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tutukluluğu süren Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından verilen karara tepki gösterdi. Soylu, Demirtaş'ın "terörist" olduğunu ifade etti. 

GÜNDEM 24.12.2020, 11:10 24.12.2020, 11:12
Soylu: Demirtaş teröristtir!

Tutukluluğu süren Selahattin Demirtaş hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından tepki çeken bir karar verilmişti. Söz konusu karara siyasilerden peş peşe tepki gelmişti. Tepkilerden biri de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi.

Bakan Soylu, Demirtaş'ın "terörist" olduğunu vurguladı. Soylu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından verilen kararın "boşlukta" olduğunu ve herhangi bir anlam taşımadığını ifade etti.  

"Yıldırım-17 Besta Operasyonu başlatıldı"

Soylu, ayrıca Van'da terör örgütü PKK'ya yönelik dün yeni bir operasyon başlatıldığını duyurdu. 

Yıldırım-17 Besta Operasyonu ile teröristlere bir kez daha darbe vurulduğuna işaret eden Soylu, söz konusu operasyonda 3 bin 251 personelin yer aldığını belirtti. 

Ne olmuştu?

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından Demirtaş hakkında tepki çeken bir karara imza atılmıştı. Söz konusu kararda, Demirtaş'ın hemen serbest bırakılması gerektiği belirtilmişti. 

Demirtaş'ın tutuklanması için ortaya konan gerekçelerin yeterli olmadığına dikkat çekilen açıklamada, Türkiye'de seçme ve seçilme hakkının ihlâl edildiği ileri sürülmüştü.

Kararda, Demirtaş'ın "siyasi" sebeplerden tutuklandığı ve söz konusu ismin ifade özgürlüğüne aykırı davranıldığı kaydedilmişti. 

Türkiye'ye Demirtaş'a ilişkin verilen kararın uygulanması için çağrı yapılan kararda, aksi takdirde Demirtaş'ın sahip olduğu hakların "daimi olarak ihlâl edilmiş" sayılacağını söylemişti. 

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından bir teröristin savunulduğunu ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demirtaş'ın terör ile arasına herhangi bir şekilde mesafe koyamadığını belirterek, söz konusu ismin Türk milletinin nazarında suçlu olduğunu kaydetmişti.

Erdoğan, Demirtaş'ı "Kobani katili" olarak nitelendirmişti.

Yorumlar (0)