Soylu: DEAŞ mensuplarının oteli değiliz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakalanan DEAŞ'lıların durumuna ilişkin, ''Yakalananları kendi ülkelerine geri göndereceğiz. Biz kimsenin DEAŞ mensubunun oteli değiliz. Ben vatandaşlıktan çıkardım, siz başınızın çaresine bakın, bu bizim açımızdan kabul edilebilir değildir. Bu, aynı zamanda bir sorumsuzluktur." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 02.11.2019, 13:06 02.11.2019, 13:32
Soylu: DEAŞ mensuplarının oteli değiliz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakalanan DEAŞ'lılara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, ''Yakalananları kendi ülkelerine geri göndereceğiz. Biz kimsenin DEAŞ mensubunun oteli değiliz.Ben vatandaşlıktan çıkardım, siz başınızın çaresine bakın, bu bizim açımızdan kabul edilebilir değildir. Bu, aynı zamanda bir sorumsuzluktur. (DAEŞ'lilerin vatandaşlıktan çıkarılması) Sadece Hollanda'nın ortaya koyduğu süreç değil, İngiltere de yapıyor. İşin kolayını herkes bulmuş." dedi. 

"İstanbul'da 400-500 arasında kaçak göçmen yakalanıyor"

Kaçak göçmenlere ilişkin Soylu, "Yılbaşından bugüne kadar rakam 100 bin eşiğine geldi. Her gün ortalama İstanbul'da 400-500 arasında kaçak göçmen yakalanıyor sevk ediliyor." ifadelerini kullandı.

Soylu, Avrupa ülkelerinin göç politikasına ilişkin, ''Avrupa'nın bu konuda insanlık adına aldığı rakam 0'dır." açıklamasında bulundu. 
 

Yorumlar (0)