Sosyal konut başvuruları ne zaman bitiyor? TOKİ kura çekimi ne zaman?

Milyonların ilgi gösterdiği TOKİ sosyal konut projesi için başvurularda son güne çok az bir süre kaldı. Başvuruların sona yaklaşması ile beraber birçok kişi tarafından TOKİ ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Peki, TOKİ sosyal konut başvuruları ne zaman bitiyor? TOKİ kura çekimi ne zaman? İşte ayrıntılar…

GÜNDEM 28.10.2022, 13:30 29.10.2022, 09:30
Sosyal konut başvuruları ne zaman bitiyor? TOKİ kura çekimi ne zaman?

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en büyük sosyal konut projesi için başvurular alınmaya devam ediyor. Başvurular için henüz fırsat bulamamış olan kişiler ise TOKİ hakkında araştırmalara hız verdi. Peki, TOKİ sosyal konut başvuruları için son ne zaman? TOKİ kura çekimi ne zaman? İşte detaylar…

TOKİ sosyal konut başvuruları ne zaman bitiyor?

TOKİ sosyal konut projesi başvurularının alınmaya başlamasıyla beraber, ucuz konut fırsatından yararlanmak isteyen birden fazla kişi başvuruların ne şekilde yapılacağını araştırıyor.

Online olarak e-Devlet sistemi üzerinden yapılacak başvurular bugün sona eriyor. Vatandaşlar ikamet ettikleri kentlerde bulunan Halk Bankası ve Ziraat Bankası yetkili şubelerine giderek başvurularını 31 Ekim gününe kadar yapabilecek. Buna göre, e-Devlet başvuruları ise 28 Ekim, Ziraat Bankası ve Halk Bank üzerinden yapılacak başvurular ise 31 Ekim’de sona erecek.

TOKİ sosyal konut kura çekimi ne zaman?

Türkiye tarihinde yapılan en büyük konut projesi ile ilgili açıklamada bulunan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, kura çekimlerinin 31 Ekim günü, yani başvurular tamamlanır tamamlanmaz ilk hafta içerisinde yapılacağını duyurdu.

Buna göre, kasım ayının ilk haftası içerisinde TOKİ sosyal konut kura çekimi yapılacak.

TOKİ başvuru ücretleri geri iade edilecek mi?

TOKİ başvurularında alınan ücretler bankaların vermiş olduğu IBAN üzerinden yatırılıyor. Diğer bir taraftan, ATM aracılığıyla da başvuru ödemeleri sağlanabilecek. Kura çekiminin ardından yatırılmış olan 500 TL'lik ücret, adı çıkmayan kişilerin IBAN adresine geri iade edilecek.

Yorumlar (0)