Sokağa çıkma kısıtlaması başladı: Muafiyete ‘vergi borcu’ düzenlemesi…

Koronavirüs tedbirleri dahilinde hafta sonu uygulanacak olan 56 saat sürecek sokağa çıkma kısıtlaması, bugün saat 21.00 itibarıyla başladı.

GÜNDEM 26.02.2021, 21:29 26.02.2021, 21:46
Sokağa çıkma kısıtlaması başladı: Muafiyete ‘vergi borcu’ düzenlemesi…

Bakanlık tarafından öncesindeki sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde vatandaşların mağdur olmaması için daha önce alınan tedbirler ve ilave ek tedbirler alındı.

Hangi iş yerleri açık olacak?

Bu kapsamda önceki kısıtlama günlerinde olduğu gibi, bakkal, market, kasap, manav, çiçekçi ve kuruyemişçiler yarın ve pazar günü sabah 10.00-17.00 arasında açık olacak. Lokanta, restoran, pastane gibi yerler de bu gece yarısı 24.00’e kadar yalnızca paket servis hizmeti verebilecek.

Yarın ve pazar gününde de 10.00-24.00 saatlerinde paket servis faaliyetleri sürecek. Hafta sonu ekmek üretiminin gerçekleştirildiği fırın ve unlu mamul ruhsatı olan iş yerleriyle bu iş yerlerinin ekmek satan bayileri de açık kalacak.

Kısıtlama günlerinde yemek siparişi verilebilecek

Çevrim içi sipariş firmaları da kısıtlama süresince 10.00-24.00 saatlerinde müşterilerine online yemek sipariş hizmeti verebilecek. Vatandaşlar ayrıca kısıtlama günlerinde en yakındaki bakkal, market, kasap, manav, çiçekçi, kuru yemişçi, fırın ve çiçekçi ya da ekmek satışı yapan bayilere yürüyerek gidip gelebilecek.

Vergi borcu ödeyecek kişiler kısıtlamadan muaf olacak

Vergi borçlarını ödemek isteyen kişiler de borç bilgilerini içeren belgeleri yanında bulundurmak ve gideceği güzergahla sınırlı olacak şekilde kısıtlamadan muaf sayılacak.

Yorumlar (0)