Şirinevler'de 'ucuz' baklava kuyruğu: "Ucuzluk neredeyse biz oradayız"

Ramazan Bayramı’ndan önce ucuz baklava satın almak isteyen vatandaşlar Şirinevler’deki tatlıcıya ilgi gösterdi. Tatlı satın almak isteyen çok sayıda vatandaş, dükkanın önünde metreler boyunca kuyruk oluşturdu.  

GÜNDEM 01.05.2022, 15:51 03.05.2022, 11:03
Şirinevler'de 'ucuz' baklava kuyruğu: "Ucuzluk neredeyse biz oradayız"

Ramazan Bayramı öncesi pastanelerde ve tatlıcılarda yoğunluk görülüyor. Şirinevler’de, piyasaya oranla ucuz baklava satan tatlıcıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Metrelerce kuyruk oluşturdular

Sabahın erken saatlerinden beri ucuz baklava için sıraya giren vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Dükkanın önünden itibaren başlayan kuyruk, metrelerce uzadı. 

"Türkiye'de en fazla baklava satılan noktası" 

Vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını söyleyen dükkan sorumlusu Adil İpekli, "Baklavalarımız Şanlıurfa'dan günlük olarak gelmektedir, ürünlerimiz doğaldır. Bizi farklı kılan da bu… Amacımız baklava girmeyen ev kalmasın ve herkes baklava yesin. Bu sebeple imkanlarımızı zorlayarak, var gücümüzle vatandaşlarımıza hizmet sağlıyoruz. Türkiye’de şu anda en fazla baklava satılan bölgesindesiniz. Fiyatlarımıza kesinlikle ciddi zamlar yapmadık. Cevizli baklavamız 38, fıstıklı 52, fıstık sarmamız 74 lira, tereyağlı 58 lira bu şekilde devam edeceğiz" açıklamasını yaptı. 

"Kaliteli ve ucuz”

Baklava almak için erken saatte kuyruğa girdiğini söyleyen Adem Ata, “Burası kaliteli, ucuz olduğu için diğer tatlıcılarda fiyatlar daha pahalı, durumları herkes biliyor bu sebeple halk buraya geliyor, kuyrukta beklemek durumunda kalıyor.”

"Hiç görmediğim bir kalabalıkla karşılaştım" 

Baklava kuyruğunda bekleyen vatandaşlardan biri ise "Hiç görmediğim bir kalabalıkla karşılaştım. Baklava, bayramın olmazsa olmazı. Ucuzluk neredeyse biz oradayız. Burada iftarımızı açarız, sabah namazı saatlerine doğru evin yolunu buluyoruz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)