Özgür Özel’den Cumhur İttifakı’na çağrı: Fotoğraf çektirin, görelim

6 siyasi partinin bir araya geldiği ve ‘Altılı masa’ olarak adlandırılan oluşuma yönelik Cumhur İttifakı’ndan gelen eleştirilere yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Kendileri üçlü olarak yan yana gelip fotoğraf çektirsinler de görelim. Birbirlerinin kararlarından memnun değiller” şeklinde konuştu. 

SİYASET 01.05.2022, 16:02 03.05.2022, 11:02
Özgür Özel’den Cumhur İttifakı’na çağrı: Fotoğraf çektirin, görelim

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, hem 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü hem de Ramazan Bayramı sebebiyle Manisa’ya gitti. Burada siyasi gündeme ilişkin bir konuşma yapan Özel, 6 siyasi partiye yönelik AK Parti, MHP ve Büyük Birlik Partisi’nden gelen eleştirilere yanıt verdi. 

“Bu üç partinin tek işleri bize saldırmak”

Cumhur İttifakı paydaşlarının bir araya gelemediğini belirten Özel, “Cumhur İttifakı’nda baktığımızda, bir iktidar partisi var, bir de onun küçük ortağı var. Bunlara ek olarak tek kişinin yönetiminde olan bir küçük ortak daha görüyoruz. Bunlara Cumhur İttifakı deniyor. Bu üç partinin tek işleri bize saldırmak. ‘Altıyı masa dağılıyor’ algısı için çalışıyorlar. Onlara seslenmek lazım. Siz üçünüz önce bir toplanın. 6 parti lideri fotoğraf çektirdi diye eleştiriyorlar. Siz üç parti olarak bir araya gelin, fotoğraf çektirin de görelim. Üçünüzün bir araya geldiği hiçbir kare yok” ifadelerini kullandı. 

“Fotoğraf içinde olmaya bile tahammülü olmayanlar tamamen algı operasyonu yapıyorlar”

BBP lideri Destici’nin MHP ile iyi ilişkiler içinde olmadığını dile getiren Özel, “Destici ne zaman açıklama yapsa MHP’den destek mesajı gelmiyor. 6 siyasi parti liderinin fotoğraflarını durmadan gündeme getiriyorlar. Siz de üçünüz bir araya gelin, görelim. Üçlü fotoğrafınızı görmek isteriz. Fotoğraf içinde olmaya bile tahammülü olmayanlar tamamen algı operasyonu yapıyorlar. Cumhur İttifakı’nın beyin ölümü de vicdan ölümü de gerçekleşmiştir. Seçim sürecine kadar haksızlıklarına devam ederek iktidarlarını korumaya çalışacaklar. Anketlerde bitmiş vaziyette olan, sahaya çıkamayacak durumda olan bir konuma geldiler. Milletten kopmuş vaziyetteler” şeklinde konuştu. 

“Bizim adayımız fikir birliği ile belirlenecek”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin tartışmaları da değerlendiren Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi başta olmak üzere ittifakımıza yönelik sürekli bu tarzda bir gündem oluşturuluyor. Bizim adayımız fikir birliği ile belirlenecek. Ortak uzlaşı ile belirlenecek. Türkiye’yi içine düştüğü bu ateşten çekip kurtaracak kabiliyete sahip birisi olacak. Gerektiği zaman, gerektiği anda zaten bunu duyuracağız. Şunu herkes bilmelidir ki, Millet İttifakı’nın adayı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir sonraki cumhurbaşkanı olacak” dedi. 

“Ne AK Parti’den ne de Erdoğan’dan adaylık açıklamasını duymadık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hala adaylığını açıklamadığını vurgulayan Özel, “Bahçeli’ye kalsa aday belli. ‘Erdoğan’ı destekleyeceğiz’ diyor. Ama ne AK Parti’den ne de Erdoğan’dan adaylık açıklamasını duymadık. Önce kendi adaylarını belirlesinler ve açıklasınlar. Sonra bizim adayımıza yönelik algı operasyonlarına ve tartışmalara başlarlar. Millet İttifakı olarak bu tarz tuzaklara zaten düşmeyiz” şeklinde konuştu. 

“Benim gönlümden geçen aday elbette ki partimizin genel başkanıdır”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gönlünden geçen adayı da açıklayan Özgür Özel, “Benim gönlümden geçen aday elbette ki partimizin genel başkanıdır. Gönlümdeki isim bu konuda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Bu konuda anketlere bakılır, vatandaşların görüşlerine bakılır. Millet İttifakı bünyesindeki parti liderlerinden de genel başkanımız lehine bir karar çıkarsa bundan elbette ki büyük mutluluk duyarız. Hem partimiz için hem de ülkemiz için çok hayırlı olur diye düşünüyorum” dedi. 

“İstanbul’u kaybedenler, Türkiye’yi de kaybedecek”

AK Parti’nin CHP üzerinden algı operasyonları yaptığını dile getiren Özel, açıklamalarının son bölümünde şu ifadelere yer verdi:
“Televizyonlara çıkıp durmadan CHP aleyhine birtakım algılar üretmeye çabalıyorlar. Onlara şunu söylüyoruz, siz her gecenin 3’ünde genel başkanınızın beyninizde çınlayan o sesini duymaya devam edin. Tayyip Erdoğan’ın bu saldırgan tutumu, bizden kaynaklanmıyor. O kendi tutumudur. İstanbul’u kaybettiniz. İstanbul’u biz kazandık. İstanbul’u kaybedenler, Türkiye’yi de kaybedecek. Türkiye’yi de biz kazanacağız.”

Yorumlar (0)