SGK prim borçları yapılandırmasının ilk taksiti için son ödeme tarihi 31 Mart

Bakan Zümrüt Selçuk’un duyurduğu “SGK prim yapılandırması” için son ödeme tarihi 31 Mart. Ödemeleri e-SGK ve e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. 

GÜNDEM 28.03.2021, 14:37 29.03.2021, 10:04
SGK prim borçları yapılandırmasının ilk taksiti için son ödeme tarihi 31 Mart

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk tarafından SGK prim borçları yapılandırması hakkında ayrıntılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Covid-19 ile mücadele kapsamında 2 milyondan fazla vatandaşın SGK prim borçlarını yapılandırdıklarını ve bu sayede salgın döneminde vatandaşların yanında olduklarını belirtti.

30 Aralık 2020’de alınan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında SGK yapılandırmasından daha fazla vatandaşın faydalanması amaçlanarak başvuru sürecinin 1 Şubat 2021 tarihine kadar ertelendiği belirtildi. Ödeme süreci için ise son tarih olarak 31 Mart 2021 belirlendi.



Düzenlemeden milyonlarca kişi faydalandı

Düzenleme kapsamında Genel Sağlık Sigortası primi, işsizlik sigortası primi, idare para cezaları, meslek hastalığı sebebiyle alacaklılar, iş kazası sebebiyle alacaklılar, malullük sonucu rücu alacaklılar, yersiz ödenen aylıklardan alacaklılar ve Bağ-Kur sigortalılar için kolaylık sağlanmış durumda. e-Devlet ve e-SGK üzerinden yapılandırma için 2,1 milyon kişinin başvurduğunu belirten Selçuk, yaklaşık 102 milyar liralık yapılandırma yapıldığını ve bugüne kadar 7,4 milyar liranın tahsil edildiğini belirtti.

Yapılandırmanın bozulmaması açısından başvuruda bulunan kişi ve kurumların 31 Mart mesai saati bitimine kadar ilk taksiti ödemesi gerekiyor. 

Yorumlar (0)