"Şerefli üniformayı hainler giyemeyecek"

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, şerefli TSK üniformasını vatan hainlerinin artık giyemeyeceğini, buna izin vermeyeceklerini söyledi.

GÜNDEM 15.07.2020, 14:59 15.07.2020, 15:01
"Şerefli üniformayı hainler giyemeyecek"

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Millî Savunma Bakan Yardımcılarının katılımıyla Milli Savunma Bakanlığında tören düzenlendi.

Törende konuşan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, terör belasını bitirmekte kararlı olduklarını belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her taşın altına bakacağını, her mağaraya gireceğini ve teröristleri saklandıkları yerde etkisiz duruma getireceğini söyledi.

24 Temmuz 2015 tarihinden bu tarafa 17.027, 1 Ocak 2020 tarihinden bu tarafa da toplam 1900 teröristin etkisiz duruma getirildiğini açıklayan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, FETÖ ile mücadele çerçevesinde de 15 Temmuz 2016 tarihinden bu tarafa 20.077 kişinin TSK'dan ihraç edildiği bilgisini paylaştı.

"TSK'nın şanlı üniformasını hiçbir hainin taşımasına müsaade etmeyeceğiz" diyen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz'de bir Fransız gemisinin taciz edildiği iddiası ile ilgili olarak da iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunun ve Türkiye'nin haklılığının kanıtlandığını bildirdi

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmaya ilişkin ise Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, menfur saldırıyı düzenleyenlerin boylarını aşan bir işe kalkışmış olduğunu vurgulayarak, Ermenistan'ın, açtığı bu kumpasta boğulacağını söyledi.

Yorumlar (0)