İngiliz Savunma Bakanı: Türk İHA'larına bakın!

İHA konusunda Türkiye'yi örnek gösteren İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Türkiye'nin İHA'ları kullanışının "oyun değiştirici" olduğunu dile getirdi.

GÜNDEM 15.07.2020, 15:02 15.07.2020, 15:15
İngiliz Savunma Bakanı: Türk İHA'larına bakın!

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Türkiye’nin insansız hava araçlarını (İHA) Libya ve Suriye’de etkili biçimde kullanmasının “oyun değiştirici” nitelikte olduğunu bildirdi.

Hava ve Uzay Gücü Konferansında konuşan İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, insansız hava aracı (İHA) teknolojisi ve kullanımı konusunda Türkiye’yi örnek gösterdi.

"İngiltere’nin savunma konularında başka ülkelerden ders alması gerekiyor, mesela Türkiye..." ifadelerini kullanan İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Türkiye’nin 2019 ortasından bu yana Bayraktar TB-2’leri Libya’da nasıl kullandığına bakılması gerektiğini belirterek, Türk İHA’larının istihbarat topladığını, gözetleme yaptığını ve cepheleri, tedarik hatlarını ve lojistik üslerini hedef alan operasyonlar düzenlediğini bildirdi.

Türkiye'ye ait silahlı insansız hava araçlarının 2019 yılının Temmuz ayında Hafter kontrolündeki Cufra Havaalanı'nı vurarak çok sayıda komuta kontrol noktaları ile iki nakliye uçağını tahrip ettiğini anlatan İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Türkiye’nin Suriye’ye müdahil oluşuna da değindi.

Türkiye'nin Suriye'de Elektronik Harbi, SİHA’ları (silahlı insansız hava aracı), tankları ve akıllı mühimmatları kullanarak Esed rejiminin hava savunma sistemlerini imha ettiğini anlatan İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Esed rejiminin ağır kayıplar verdiğini belirterek, kayıpları şu şekilde açıkladı:

3 bin asker, 8 hava savunma sistemi, 151 tank, 8 helikopter, 3 savaş uçağı, 3 insansız hava aracı, çok sayıda askerî kamyonlar, bir karargah ve sair ekipman ile tesisler...

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Esed rejiminin kayıplarının büyük olduğunun altını çizerek, "Türkiye'nin bu tür hamleleri oyun değiştirici niteliktedir.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)