'Sen ne güzel bir kızsın' demek taciz sayıldı

Yargıtay 12'inci Ceza Dairesi, "Sen ne güzel bir kızsın." diyerek genç kıza sarılmaya çalışan şahsı 'basit cinsel taciz' suçundan verilen mahkumiyet kararını bozdu. Yüksek mahkeme, genç kıza sarılmaya çalışan kişinin 'cinsel taciz' suçundan hüküm giymesi gerektiği yönünde karar verdi.

GÜNDEM 10.07.2021, 22:18 11.07.2021, 14:34
'Sen ne güzel bir kızsın' demek taciz sayıldı

Genç kızın yanına yaklaşan şahıs, bedeni temasta bulunmaksızın, “Sen ne güzel bir kızsın.” diyerek sarılmaya çalıştı. Genç kız bağıracağını söyleyince kaçan şüpheli şahıs, kısa bir süre sonra emniyet güçleri tarafından yakalandı. Genç kızın şikayetçi olduğu kişi hakkında ‘basit cinsel taciz' suçundan dava açıldı. Mahkeme, söz konusu suç dolayısıyla şahsı mahkum etti. Savcı kararı temyiz edince devreye Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi girdi. 

"Basit cinsel saldırı suçu değil"

Emsal kararda, şu ifadeler kullanıldı:

"Oluşa uygun kabule göre, sanığın olayın yaşandığı gün mağdureye yönelik bedeni temasta bulunmaksızın ‘Sen ne güzel bir kızsın.' diyerek sarılma girişiminde bulunduğu eylemde, mağdurenin bağıracağını dile getirmesi şeklinde karşı koymasının aşılabilir bir engel olması ve mevcut haliyle sanığın mağdureye temasta bulunmadan gönüllü olarak vazgeçip, o ana dek meydana gelen eylemin 5237 sayılı TCK’nın 105'inci maddesinde düzenlenen cinsel taciz suçunu oluşturması karşısında, bahse konu suçtan hüküm kurulması yerine suç vasfının tayininde yanılgıya düşülerek basit cinsel saldırı suçundan mahkumiyet kararı verilmesi yasalara aykırı bir karardır."

Oy birliğiyle mahkeme hükmünün bozulmasına karar verildi.

Yorumlar (0)