Şehit Altuğ Verdi soruşturmasında 6 gözaltı!

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit edilmesine ilişkin yürütülen FETÖ soruşturmasında 6 kişi gözaltına alındı, araran bir kişinin ise cezaevinde olduğu öğrenildi.

GÜNDEM 20.02.2020, 10:13 20.02.2020, 10:38
Şehit Altuğ Verdi soruşturmasında 6 gözaltı!

Eski Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit edilmesinde yönelik operasyonda 6 kişinin daha gözaltına alındığı aktarıldı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, 11 Aralık 2018'de görev yeri değişikliği talebini ilettiği ve olumsuz yanıt aldığı iddiasıyla il emniyet müdürlüğü makamında düzenlediği silahlı saldırıda, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi şehit eden, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma polisi Yiğitcan Köksal'ı da yaralayan polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun FETÖ bağlantısı ortaya çıkarılmıştı.

Yapılanma içerisinde polis, doktor, araştırma görevlisi, öğretmen ve kapatılan Cihan Haber Ajansı çalışanı 27 kişinin bulunduğu tespit edilmişti.

Başsavcılık, aralarında hala görevde olan 9 polis memuru, bir doktor ve 4 öğretmenin de yer aldığı 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermişti.

İkisi yurt dışına kaçmış

İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alınmış, hakkında gözaltı kararı verilen 5 şüphelinin ise FETÖ üyeliğinden tutuklu bulunduğu belirlenmişti. Şüphelilerden ikisinin ise yurt dışına kaçtığı öğrenilmişti.

Yorumlar (0)