Eski lidere şok soruşturma!

Meksika eski Devlet Başkanı Pena Nieto hakkında yolsuzluk soruşturması açıldı.

DÜNYA 20.02.2020, 10:17 20.02.2020, 10:25
Eski lidere şok soruşturma!

The Wall Street Journal gazetesi, Meksikalı emniyet yetkililerinin eski Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto hakkında soruşturma başlattığını açıkladı. Pena Nieto, Meksika'nın devlet petrol şirketi Pemex'in eski CEO'su Emilio Lozoya hakkında açılan soruşturmaya dahil edildi.

Lozoya hakkında yürütülen soruşturma, Brezilyalı inşaat firması Odebrecht SA'yla rüşvet ve kara para aklama ilişkilerine girdiği üzerine yürütülüyordu.


Eski Pemex CEO'su Lozoya

Pena Nieto iddiaları reddetmişti

2012'de göreve gelen Meksika'nın eski lideri, 6 yıllık görev süresinin sonunda 2018'de görevinden ayrılmıştı. Pena Nieto, daha önce Odebrecht'ten rüşvet aldığı iddialarını kesin bir dille reddetmişti.

Lopez Obrador davaya sıcak bakmıyor

Meksika'nın şu anki Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, eski devlet başkanları hakkında dava açılmasına taraftar olmadığını ancak bu durumun halka götürülebileceğini ve eski devlet başkanları hakkında dava açılıp açılmayacağına ilişkin bir referandum düzenleyebileceklerini söyledi.

Aralık 2018'de göreve gören solcu lider Lopez Obrador, seçim kampanyasında yolsuzluk ve rüşvetle katı bir şekilde mücadele edeceğini her fırsatta dile getirmişti. Emilio Lozoya'nın tutuklanması, Lopez Obrador için "büyük bir zafer" olarak görülüyordu.

Yorumlar (0)