Salih Müslüm'ün yeğeni adliyede

Bölücü terör örgütü PYD/PKK elebaşılarından Salih Müslüm'ün ikna yoluyla teslim olan yeğeni adliyede.

GÜNDEM 27.07.2020, 10:51
Salih Müslüm'ün yeğeni adliyede

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ikna çalışması sonucu emniyet müdürlüğü binasına kadar gelerek teslim olan bölücü terör örgütü PYD/PKK'nın elebaşılarından Salih Müslüm'ün yeğeni Dalya Mahmut Müslüm adliyeye sevk edildi.

TEM (Terörle Mücadele) Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan "Viyan Şervan" kod adlı 21 yaşındaki Dalya Mahmut Müslüm, önce geniş güvenlik tedbirleri altında sağlık kontrolü için Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Bölücü terör örgütü PYD/PKK'nın elebaşılarından Salih Müslüm'ün kız yeğeni Dalya Mahmut Müslüm, burada sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

PKK ve IKBY arasında gerginliğe neden olmuştu

Bölücü terör örgütü PYD/PKK'nın elebaşılarından Salih Müslüm'ün kız yeğeni Dalya Mahmut Müslüm'üm ikna edilerek teslim olma sürecinde IKBY'nin (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) rolü olduğunu ileri sürerek tepki gösteren PKK'ya IKBY'den çok sert cevap gelmiş ve IKBY'den yapılan açıklamada, PKK'nın önce kendisine bakması gerektiği, mensuplarının neden ölümü bile göze alarak bir bir teslim olduğunu düşünmesi gerektiğini bildirmişti.

Yorumlar (0)