Şehit mezarlığında tepki çeken görüntü: Delik deşik ettiler!

İstanbul'un Arnavutköy ilçesi Sazlıbosna Mahallesi'ndeki şehit mezarlığının çevresi defineciler tarafından kazılarak delik deşik hale getirildi. Oluşan çirkin görüntülerin yanı sıra, açılan çukurlar ziyaretçiler için de büyük bir tehlike oluşturuyor.

GÜNDEM 26.05.2024, 11:40 Buse Önder
Şehit mezarlığında tepki çeken görüntü: Delik deşik ettiler!

Arnavutköy'de bulunan Sazlıbosna Gölü kıyısında, 1315 Balkan Savaşları sırasında şehit olan bir Mehmetçiğin kabristanı definecilerin hedefi haline geldi. İddiaya göre, mezarlık çevresinde savaş zamanından kalma altınların gömülü olduğunu düşünen defineciler, burada izinsiz kazı yaptı.

Defineciler, mezarlığın çevresinde kazı yapmakla kalmayıp, belediye tarafından restore edilerek anıta çevrilen alanın içerisinde de çukurlar açtı.

Vatandaşlar şoke oldu

Bölgeden geçerken şehit mezarlığını görüp dua etmek için duran vatandaşlar, karşılaştıkları manzara karşısında şoke oldu. Çukurların açıldığı alan görüntülendi ve sosyal medyada paylaşıldı, halkın tepkisini çekti.

‘Burada define değil, şehit var’

Mezarı ziyaret eden Nuh Baş, burada bir şehitlerinin olduğunu belirterek, “Burada kazı yapmışlar fakat ben burada define olacağını düşünmüyorum. Kazı yapmanın hiçbir manası yok. Saygı olması lazım, sonuçta burada bir şehit var. Burada define yok” ifadelerini kullandı. Nuh Baş, yetkililerin şehitliğin etrafını daha güvenli, daha düzenli bir şekilde yapacaklarını umduğunu belirtti.

‘Doğaya zarar veriyorlar’

Arif Ceyhan ise, "Mezarlığın yanı olduğu için burada bir şey var sanıyorlar, halbuki boş. Buralar zaten geçmişte köylüler tarafından bilinen yerlerdir. Eğer burada bir şey olsaydı, eskiden köylüler çıkarırdı” ifadelerini kullanarak, buradaki mezarlığın daha önce restore edildiğini vurguladı.

Definecilerin açtığı çukurların hem insanlara hem doğaya zarar verdiğini belirten Ceyhan, “Biri yürürken çukuru göremeyip düşebilir" diye konuştu.

Yorumlar (0)