Başkan Akpolat: “Öldürmek yerine yaşatmak taraftarıyız”

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemeler konusunda açıklamalarda bulundu. Başkan Akpolat, sorunun çözümünün öldürmekten değil, yapıcı ve koruyucu politikalardan geçtiğini vurguladı.

GÜNDEM 26.05.2024, 14:44 28.05.2024, 13:13 Melina Ay
Başkan Akpolat: “Öldürmek yerine yaşatmak taraftarıyız”

Başkan Akpolat, son dönemde gündeme gelen sokak hayvanlarıyla ilgili yeni düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu. Akpolat, sahipsiz sokak hayvanlarının saldırılarına maruz kalan yurttaşların ve ailelerinin hassasiyetlerini anladıklarını ve bu doğrultuda ortada ciddi bir sorun olduğunu kabul ettiklerini belirtti. Akpolat “Sorunun çözümünde öldürmekten başka yollar olduğunu da biliyoruz. Beşiktaş Belediyesi olarak savunmasız hiçbir canlının yaşamına son verme hakkını kendimizde görmüyoruz” açıklamalarıyla da düzenlemeyi eleştirdi.

“80 bin can dostumuza ulaştık”

Beşiktaş Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerini örneklendiren Akpolat, “MOBİVET Sokak Hayvanları Ambulansımız ve acil müdahale aracımızla, İBB dışında 7/24 can dostlarımızın sağlığı için görev başında olan tek ilçe belediyesiyiz. Ayrıca, 5 araçlık uzman ekibimiz, 6 veteriner hekimimiz ve 7 veteriner teknikerimizle sokak hayvanlarına sahip çıkıyoruz. İlçede yaşayan can dostlarımızın güvenliği için 150’den fazla noktaya uyarı tabelaları yerleştirdik. 5 yıl içinde 80 bin can dostumuza ulaştık ve 30 bin ton mama dağıttık. Engelli Kedi Ünitemizde, şiddete maruz kalmış, kazalar sonucu uzuv kaybı yaşamış ve tedaviye ihtiyaç duyan kedilere özel bakım ve destek sağlıyoruz. Ayrıca, ülkemizin hayvan temalı müzesi olan Kedi Müzesi'ni Beşiktaş’a kazandırdık” dedi.

“Pusulamız vicdanımız olacaktır”

Sokak hayvanları konusunun bütüncül bir şekilde ele alınması gerektiğini aktaran Akpolat, “Sokak hayvanları konusu bütüncül olarak ele alınmalıdır. Çözüm de kapsayıcı ve kapsamlı olmalıdır. Yurttaşlarımızın güvenliği, hayvanların yaşam hakları ve insanlık değerlerimiz bu meselenin temel ölçütleridir. Öldürmek yerine en iyi şekilde yaşamak ve yaşatmak taraftarıyız. Yapıcı ve koruyucu politikaları destekliyoruz. Pusulamız her zaman vicdanımız, sorumluluklarımız ve ortak aklımız olacaktır” diye konuştu.

Yorumlar (0)