Salda Gölü'ne millet bahçesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'ne yapılacak millet bahçesi için ihale sürecinin başladığını duyurdu. Kurum, 295 kilometrekarelik alanın 'özel çevre koruma bölgesi' ilan edildiğini ve bu alanda yapılaşmanın ve günlük konaklamanın kesinlikle mümkün olmayacağını bildirdi.

GÜNDEM 02.08.2019, 15:02 02.08.2019, 15:08
Salda Gölü'ne millet bahçesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'ne yapılacak millet bahçesi projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Salda Gölü'ne yapılacak millet bahçesinin ihale sürecini başlattıklarını duyuran Kurum, burada önceliğin doğa ve çevre olacağına dikkat çekti. 

"Çöplerin dağ oluşturduğunu dinledik"

Burdur'a 6 ay önce gerçekleştirdiği ziyarette vatandaşların alana ilişkin şikayetlerini dinlediğini belirten Kurum, "Çöplerin buralarda adeta dağ oluşturduğunu dinledik. Burada araçlar kıyıya kadar gelip buradaki doğaya zarar veriyor, gelenlerin de buraları gezmesini engelliyordu." dedi. 

Bakan Kurum, valiliğe verdikleri talimat ile kıyılara ağaç bariyerler koyduklarını ve alana araç parkını engellediklerini söyledi. 

"Hiçbir şekilde yapılaşmaya izin vermeyeceğiz"

295 kilometrekarelik alanın 'özel çevre koruma bölgesi' ilan edildiğini aktaran Kurum, "Kaçak yapıları yıktık, 500-600 metrelik bantta hiçbir yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Günlük konaklamaya müsaade edilmeyecek. Salda hepimizin, Salda hep güzel kalacak. Vatandaşlarımıza bu alanla ilgili hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)