Sahiller kaçaktan temizlendi! 499 yapı yıkıldı

Muğla'da aralarında lüks otel ve villa projelerinin de yer aldığı 499 yapının yıkımı tamamlandı. 

GÜNDEM 04.05.2020, 10:11 04.05.2020, 15:10
Sahiller kaçaktan temizlendi! 499 yapı yıkıldı

Muğla'da geçen yılın Ağustos ayında başlatılan kaçak yapılar ile mücadelede önemli bir gelişe yaşandı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 20 Ağustos günü Muğla’nın Bodrum ilçesinde kıyıları gezmiş ve imara aykırı yapıların yıkılacağını bildirmişti. 

Muğla genelinde yüzlerce imar denetçisinin çalışmaları sonucu 499 yapının yıkımı sona erdi. Kent genelinde imar barışına usulsüz olarak başvuruda bulunan 1500 yapının da yapı kayıt belgesinin iptal edildiği bildirildi. Bodrum sahillerinde 18 ayrı otel projesi ile plaj işletmesinin imara ve ruhsata aykırılıklar taşıyan ünitelerinin yıkımı da yapıldı. 

"Muğla'da 499 yapının yıkımı tamamlandı"

Bakan Kurum, yalnızca Bodrum değil Muğla’nın diğer ilçeleri olan Fethiye, Marmaris, Milas, Datça, Köyceğiz, Dalaman, Ortaca ve Ula kıyılarında da imara aykırı olan ve tabiatın güzelliğini bozan yapıların da yıkıldığını belirterek, "İlçeleriyle birlikte Muğla'da 499 yapının yıkımı tamamlandı." ifadesini kullandı. 

"Kaçak yapıyla mücadeleyi belediyelerimizle birlikte yürüteceğiz"

Kurum, yerel yönetimlerin, imara aykırı yapılara ilişkin gerekli idari işlemi kararlılıkla yapmaları gerektiğini kaydederek, "Kaçak yapıyla mücadeleyi belediyelerimizle birlikte yürüteceğiz. Doğal güzelliklerimizi geleceğe en güzel haliyle bırakacağız. Bunun için ne gerekiyorsa bir adım geriye atmadan, en ufak bir taviz vermeden hareket ederek çalışmalarımızı gayretle sürdüreceğiz." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)