Koronavirüse karşı yeni ilaç adayı! Yüzde 80 başarı bekleniyor

Norveç kökenli ilaç firması tarafından üretilen hapın, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisinde yüzde 80 olumlu sonuç verebileceği bildirildi. 

SAĞLIK 04.05.2020, 10:20
Koronavirüse karşı yeni ilaç adayı! Yüzde 80 başarı bekleniyor

İngiliz gazetesi Daily Mail, genel merkezi Norveç'in Bergen kentinde yer alan ve İngiltere’nin Oxford kentinde de yan kuruluşu bulunan BerGenBio şirketinin, ilk olarak kanser için ürettiği "bemcentinib" ilacının, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) hücrelere girmesini ve vücudun en önemli antiviral savunma mekanizmalarından birinin devre dışı bırakılmasını engelleyerek salgına karşı koruma sağladığını kaydetti. 

Gazetede yer alan habere göre, "bemcentinib" ilacı, hükümet destekli çalışmalarda Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) hastanelerinde tedavi altında olan kişilerde denenmek amacıyla hızla takip edilen çok sayıda ilaçtan biri.

"Hapın yüzde 80 işe yarama ve hastalara yarar sağlama olasılığı var"

BerGenBio Genel Müdürü Richard Godfrey, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hapın hayat kurtaracağına ilişkin "son derece iyimser" olduğunu kaydederek, "Bence hapın yüzde 80 işe yarama ve hastalara yarar sağlama olasılığı var. Daha büyük bir şey bekliyorum çünkü denenmiş olan her şeyden çok farklı. Virüsün hayatta kalmasını durduruyoruz." dedi. 

Godfrey, "bemcentinib" ilacının 300 kanser hastası üzerinde denendiğini, iyi güvenlik kaydına sahip olduğunu ve imalatının nispeten kolay olduğunu ifade etti. 

Haberde, ayrıca 120 deneme hastasından birine önümüzdeki birkaç gün içerisinde ilacın verilmesin ve sonuçların da Haziran ayında çıkmasının beklendiği ifade edildi. 

Yorumlar (0)