Rusya: “Erdoğan’ın bir sözüyle Türkler kurtarıldı”

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Mariupol’de bir camide mahsur kalan 150’den fazla Türk’ün kurtarılmasını talep eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteği geri çevrilmedi. Türk ve Rus makamların koordineli hareketiyle birlikte Türk vatandaşları camiden çıkartıldı.

GÜNDEM 18.04.2022, 12:43 18.04.2022, 13:48
Rusya: “Erdoğan’ın bir sözüyle Türkler kurtarıldı”

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş yaklaşık 2 aydır devam ediyor. Buça’daki yüzlerce sivil cesedin ardından Mariupol’de de durumun hızla kötüleşmesi hakkında konuşan Zelenskiy, Mariupol’de askeri ve sivil kayıpların artması halinde Ukrayna ile Rusya arasında hiçbir koşulda barış sağlanamayacağını dile getirdi. Bunun üzerine gözler, Mariupol’deki Kanuni Sultan Süleyman camisine sığınan 150 Türk’e çevrildi. 



Erdoğan istedi, Rusya koridoru açtı

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebiyle camiye giren Rus özel kuvvetleri, Türkler için kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. Rus askerlerinin açtığı insani koridor sayesinde Türkler camiden çıkartıldı. Bu süreçte yabancı paralı askerler de dahil 29 kişi hayatını kaybetti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Erdoğan’dan gelen talep üzerine 16 Nisan günü bu operasyonun gerçekleştirildiğini duyurdu.

Yorumlar (0)